Војводина у Панчеву напада четврти трофеј

Рукометаши Војводине имају сезону из снова. После трофеја у Аркус лиги, Свесрпском купу и Еврокупу, Новосађани су надомак новог славља. Реч је о Купу „проф. др Бранислав Покрајац”, пошто су у првом мечу финала савладали Динамо (28:22) и тако направили солидну предност пред реванш у панчевачкој хали Стрелиште, који се игра сутра од 17.45 сати (РТС 2).
Дневник/В. Фифа/ Детаљ с прве утакмице
Фото: Дневник/В. Фифа/ Детаљ с прве утакмице

Утакмица у Новом Саду била је прави показатељ да се у Србији игра квалитетан рукомет. Обе екипе су играле добро, али су Новосађани били за нијансу бољи и уписали нову победу. Као и обично, Војводина је све снаге полагала у одбрану која је функционисала сјајно и поново била кључна у победи шампиона Србије.

Тренер Војводине у првом мечу био је Драган Кукић, пошто је шеф струке Борис Ројевић, као и играч Грегор Оцвирк, санкционисан плавим картоном у финалу Аркус лиге. Ројевић и Оцвирк су одрадили два меча паузе, па ће моћи да наступе у реванш меча финала националног купа.

Кукић је истакао дефанзиву и рекао да се екипа емотивно и физички истрошена.

– Иза нас је веома тешка утакмица. Играли смо са четири бека и мало ротације. Нажалост, нисмо могли да будемо разноврсни у нападу, чак је и крило Дарко Миленковић морао да помогне бековској линији. Наравно, не могу да будем незадовољан, момци су се трудили и остварили циљ. Иако шест голова предности није мало. Далеко од тога да је финална серија решена. Динамо је сјајна екипа и сигуран сам да ће да одиграју много боље код куће – уверен је Кукић.

Капитен Новосађана Миљан Вуковљак осврнуо се на проблеме са повредама.

– Свака утакмица са Динамом је захтевна и сигурно да би нам било тешко и да смо били у пуном саставу, а камо ли без седморице стандардних играча. Борили смо се од првог до последњег судијског звуждука, помагали једни другима и ово је права тимска победа. Имали смо мало времена за припрему само два тренинга смо одрадили, али оно што је најважније је то да смо победили и да са шест голова више путујемо на одлучујући дуел у Панчево – јасан је Вуковљак.

Стратег Панчеваца Драган Марковић кратко је рекао да екипа верује у преокрет.

– Ово је била права куп утакмица. Са пуно грубих стартова, али и лепих потеза. Одиграли смо кореткних 50 минута и задовољан сам издањем мојих пулена. Истакли су се наши млади играчи Вељко Чабрило и Вук Новаковић, поносан сам на њих. Предаја није опција и знам да је тим способан да стигне овај резултат – оптимистичан је Бањалучанин.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести