Брзопотезно првенство Новог Сада: Победио Савановић

У Новосадском шаховском клубу је од 28. фебруара до 2. марта одиграно финале Брзопотезног првенства Новог Сада за 2018. годину.
Pobednici Brzopoteznog turnira sa organizatorom i sudijama
Фото: Победници Брзопотезног турнира са организатором и судијама

Учествовало је 15 играча, који су одиграли четворокружни Бергеров турнир у 15 кола. Сваког дана играло се по 5 кола, односно 20 партија (с тим да је сваки играч једно коло био слободан), тако да је распоред био прилично напоран.

Не чуди стога што је у таквим условима тријумфовала младост над искуством. Наиме, победник Брзопотезног првенства града је 27-годишњи ФИДЕ мајстор Вук Савановић, који није изгубио ниједан меч, а два је одиграо нерешено. Вук је укупно освојио убедљивих 38 поена од максималних 56. Нерешен резултат са победником изборили су само другопласирани, интермајстор Срђан Рогач, који је освојио 35 поена, као и петопласирани, Иван Бановић, са 27 поена.

Трећу награду освојио је Милан С. Поповић, иначе млађи брат познатог новосадског велемајстора Дулета Поповића. Он је сакупио 29 поена, поен више од четвртопласираног интермајстора Дејана Лескура. Треба истаћи и шесто место које је освојио интермајстор Анђелко Драгојловић са 25 поена, као и седмо место које је припало Синиши Ремецком са 24 поена. Новосадска млада нада Дејан Оморјан пласирао се на високо осмо место са 22 поена.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести