Доминација браће Поповић у Хрватској

У здању Средње Пољопривредне школе у Илоку (Хрватска) организован је Међународни брзопотезни шаховски турнир. У конкуренцији су се нашла четири играча из Србије и 38 шахиста из Хрватске.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Међу учесницима били су један велемајстор, један интермајстор, четворица ФИДЕ мајстора, један национални мајстор, десеторица мајсторских кандидата, седморица омладинаца, две млађане шахисткиње и шеснаесторица шахиста са преосталим нижим категоријама. Одиграно је 15 кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је три минута по играчу, плус две секунде додатка за сваки одиграни потез, до краја сваке партије.

Цугерашка надигравања завршена су потпуном доминацијом браће Поповић, родом из Сомбора. Прво место освојио је велемајстор Душан Поповић, некадашњи репрезентативац наше земље, а другу позицију заузео је његов млађи брат, ФИДЕ мајстор Милан С. Поповић. Обојица су у свој тефтер уписали по 13,5 поена, тако да је о освајачу главне награде одлучио Бухолц-коефицијент. По 11 поена у свој конто убележили су трећепласирани интермајстор Милан Мрђа (Хрватска) и ФИДЕ мајстор Марио Зовко (Хрватска), који је запосео четврти степеник. Међу тројицом мускетара са по девет укњижених поена обрео се имајсторски кандидат Бранислав Рошка из Ердевика, коме је припало седмо место на табели. Удруштву седморице актера са по седам освојених поена задесио се и мајсторски кандидат Стипа Дермишек из Сота. Он је такмичења завршио на 23. позицији.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести