Турнир Словачке народне свечаности – Аквапарк Петроленд: Тријумф Милана Поповића

Традиционални шаховски турнир Словачке народне свечаности – Аквапарк Петроленд 2019 одржан је и ове године у организацији шаховског клуба “Младост” из Бачког Петровца и уз подршку председника клуба Павела Марчока, као директора турнира.
sah
Фото: pixabay.com

У амбијенту спорске хале Основне школе “Јан Чајак” у Бачком Петровцу надметање је отворио Владимир Скалски, председник Светског удружења Словака. Турнир Словачке народне свечаности – Аквапарк Петроленд је био и званично Рапид првенство Војводине с темпом игре од 12 минута по играчу плус пет секунди бонификације по сваком одиграном потезу. На овом рејтинговаом турниру учестовало је 79 играча.

Према очекивању, тријумфовао је први фаворит турнира, Милан Поповић из Новог Сада са одличних седам поена из осам партија. А колико је конкуренција била јака, говори и податак да су друго место поделила чак седморица играча са по шест поена! Најбоље додатне критеријуме међу њима имао је ФИДЕ мајстор Кристијан Танчик из Темерина, док је трећи био ФИДЕ мајстор Мирко Кокеза из домаћег ШК “Младост”.

Захваљујући спонзорима – Аквапарку Петроленд, власнику Европског института у Прагу инжењеру Владиславу Станкову, Националном савету Словачке народне мањине, Матици словачкој и фабрикама метли Рај и Рам, за играче је била обезбеђена закуска, пехари и медаље, уз богат наградни фонд са првом наградом у износу од 10.000 динара. Подељене су и специјалне награде за најбоље пласирану жену, ветерана, играча испод 2000 рејтинг поена, омладинца, најбољег играча и најбољег омладинца из општине Бачки Петровац.

И. У.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести