СИЈА ЗЛАТНИМ СЈАЈЕМ Репрезентативка Србије у рвању ФАНИ НАЂ ОСВОЈИЛА СРЕБРНУ МЕДАЉУ у Букурешту

Репрезентативка Србије у рвању Фани Нађ освојила је сребрну медаљу на међународном турниру у Букурешту у категорији до 72 килограма, саопштио је данас Рвачки савез Србије (РСС).
фани
Фото: Рвачки савез Србије

Турнир у Румунији био је последња провера пред старт сениорског Светског првенства, које ће бити одржано од 16. до 24. септембра.

Фани Нађ је на турниру у Букурешту остварила две победе и пораз. Један од тренера женске репрезентације Србије Далибор Перовић изузетно је задовољан забележеним резултатом пре свега јер је Фани Нађ први пут рвала у категорији до 72 килограма.

„Спустили смо је тежински у нижу категорију и то се показало као прави потез. Одлично се борила и направила је најбољу могућу увертиру пред СП у Београду. Највероватније ћемо донети одлуку да се она и у наставку каријере бори у категорији до 72 килограма. Иако је она још увек млађа сениорка одлично се показала и у сениорској конкуренцији и ово је велики подстрек за даљи рад”, истакао је Перовић.

Женска рвачка репрезентација ће на СП у Београду имати пет такмичарки. Осим Фани Нађ (72 кг) то ће још бити: Марија Игњатовић (57 кг), Јована Радивојевић (59 кг), Маша Перовић (65 кг), Емилија Јаковљевић (68 кг).

РСС подсећа је женско рвање у Србији последњих година доживело велику експанзију.

„Ми смо у завршној фази припрема за СП. Од 28. августа бићемо на Дивчибарама где ћемо тренирати са још стотинак девојака из преко 20 земаља. Имаћемо сјајне услове и одличне спаринг партнерке. Наша женска репрезентација је јако млада, а конкуренција ће на Светском првенству у Београду бити жестока јер ће одлучивати и о пласману на Олимпијске игре у Паризу. Свака победа наших рвачица била велики успех”, констатовао је Перовић.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести