АО: Хуркач и Оже-Алијасим у трећем колу Аустралијан опена, Холгер Руне елиминисан

МЕЛБУРН: Пољски тенисер Хуберт Хуркач пласирао се у треће коло Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у другом колу победио Чеха Јакуба Меншика 6:7 (9:11), 6:1, 5:7, 6:1, 6:3.
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Фото: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Меч је трајао три сета и 27 минута. Хуркач је девети тенисер света, док је Меншик на 162. месту АТП листе.

Хуркач ће у трећем колу играти против Француза Уга Амбера, који је раније данас савладао Кинеза Жинженг Жанга 6:2, 5:7, 6:1, 7:6 (7:3).

У треће коло Аустралијан опена пласирао се и Канађанин Феликс Оже-Алијасим, који је надиграо Француза Уга Гренијеа 6:1, 3:6, 6:1, 6:2. Канађанин ће у трећем колу турнира у Мелбурна играти са победником меча између Руса Данила Медведева и Финца Емила Русувуорија.

Највеће изненађење у другом колу направио је Француз Артур Казо, који је победио осмог тенисера света Данца Холгера Рунеа 7:6 (7:4), 6:4, 4:6, 6:3. Казо је 122. тенисер света, а добио је специјалну позивницу за главни жреб Аустралијан опена. Он ће у трећем колу турнира у Мелбурну играти против Холанђанина Талона Грикспора.

Пласман у треће коло Аустралијан опена изборили су данас и Немац Александар Зверев, Норвежанин Каспер Руд, Британац Камерон Нори, Американци Томи Пол и Алекс Михелсен, Србин Миомир Кецмановић, Шпанац Карлос Алкараз, Португалац Нуно Борхес, Бугарин Григор Димитров и Кинез Хунченг Шанг.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести