Димитров освојио завршни Мастерс у Лондону

ЛОНДОН: Бугарски тенисер Григор Димитров освојио је завршни Мастерс у Лондону, пошто је у финалу савладао Белгијанца Давида Гофана 7:5, 4:6, 6:3. Бугарин је до титуле дошао као дебитант на финалном турниру сезоне и то на импресиван начин - са пет победа и тако ставио тачку на сјајну сезону.
dimitrov, tanjug ap
Фото: Grigor Dimitrov, foto: Tanjug (AP Photo/Tim Ireland)

Димитров је стигао до четврте титуле у 2017, укупно осме у каријеру, а годину ће завршити на трећем месту што му је најбољи рекинг у каријери.

Белгијанац је имао двоструко више ас удараца, бољи први сервис, направио је 16 винера више, али је више и грешио (11 пута), те слабијим другим сервисом дозволио ривалу чак 15 брејк шанси.

Гофан је испустио предност од 4:2 у првом сезу, други је добио јединим искоришћеним брејком, док је у одлучујућем прупустио четири брејк шансе у првом гему.

Димитров је турнир завршио без иједног пораза, а богатији је за око 2,5 милиона долара. Задовољан може бити и Гофан, јер је нови четврти тенисер света.

Гофан је у првом сету два пут имао предност брејка, али је Димитров оба пута успео да се врати, а потом је и у 12. гему сам стекао предност која му је уједно и донела вођство од 1-0 у сетовима.

За разлику од првог сета, други сет донео сигурније сервисе обојице тенисера, али је Гофан ипак у седмом гему успео да направи брејк, за који се касније испоставило да му је био довољан за изједначење 111.

Одлучујући сет настављен је у истом ритму, играчи су били сигурни на своје сервисе, али је ипак средином сета дошло до пада у игри Гофана, што је Димитров искористио и направио брејк.

Он је потом у осмом гему трећег сета има три меч лопте, али је Гофан успео да се извуче, међутим, у наредном гему Димитров није дозволио брејк, па је тако дошао до тријумфа.

Мастерс у Лондону играо се за укупни наградни фонд од осам милиона долара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести