Доха: Ђоковић поражен, Баутиста у финалу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поражен је у полуфиналу турнира у Дохи пошто га је савладао Шпанац Баутиста Агут са 1:2 (6:3, 6:7 (6:8), 4:6) у сетовима.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Меч је трајао два сата и 35 минута.

У првом сету Србин је савршено играо, гађао углове које Шпанац једноставно није могао да стигне. Сервис је био одличан а ритерн па и игра на мрежи савршена за Ђоковића. Дуге поене је добијао Србин а брејк је направио већ у другом гему и одржао је вођство до краја.

У другом сету Новак је форсирао бекенд противника. Направио је брејк у седмом гему 4:3, али је Шпанац одмах вратио сервис 4:4, па је Ђоковић изнервиран сломио рекет. Форхенд Баутисте био је изузетно прецизан а било је одличних поена код обојице тенисера. Шпанац је у 11. гему напао Ђоковићев сервис, пропустио је неколико брејк лопти али се Србин није дао, и отишло се у тај-брејк другог сета.

Баутиста је добио тај-брејк 8:6 а сет је трајао сат и 15 минута.  

Брејк на старту трећег сета направио је Баутиста после слабог сервиса Ђоковића, а потом је добио и свој сервис за 2:0. Шпанац је одржао свој сервис до краја и победио Ђоковића који је одиграо нешто слабији трећи сет. Слабије лоптице на Баутистин форхенд пресудиле су меч.

Баутиста у финалу чека победника меча Марко Чекинати и Томаж Бердих.

Турнир у Дохи игра се за наградни фонд 1.313.215 долара.

М. К.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести