Ђоковић: Нисам антиваксер, спреман да жртвујем турнире

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да би радије пропустио будуће трофеје него да буде приморан да прими вакцину против корона вируса.
Novak Djokovic/Fonet/Hram TV
Фото: Фонет/Храм ТВ/Новак Ђоковић

Ђоковић је у интервјуу за ББЦ рекао и да не треба да се повезује са антиваксерским покретом, али подржава право појединца на избор.

Српски тенисер на питање да ли би жртвовао учешће на такмичењима као што су Вимблдон и Ролан Гарос због свог става о вакцини рекао је:

"Да, то је цена коју сам спреман да платим“.

"Мој ум је отворен када је у питању могућност да будем вакцинисан у будућности, јер сви заједно покушавамо да пронађемо најбоље решење када је у питању борба против ковида. Понављам, никад нисам био против вакцинације и надам се да ћемо сви врло брзо видети скори крај овог вируса", поручио је Ђоковић.

Истакао је и да се нада да ће се услови о вакцинацији променити на појединим турнирима, а говорио је и о дешавањима у Аустралији пред почетак првог гренд слема.

"Био сам заиста разочаран и тужан начином на који се све завршило по мене у Аустралији. Грешка у визној декларацији није намерно направљена. То су прихватили и потврдили савезни суд и сам министар у Министарству за имиграцију у Аустралији.

Оно што мало људи зна јесте да ја нисам депортован из Аустралије на основу тога што нисам вакцинисан или сам прекршио нека правила, додао је Ђоковић.

"Све је то заправо одобрено. Разлог због чега сам депортован из Аустралије јесте тај што је министар за имиграцију искористио своје дискреционо право да ми поништи визу на основу перцепције да бих могао да створим неки антиваксерски осећај у земљи или граду, са чиме се потпуно не слажем", поручио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести