Ђоковић о Вајди: Остаће део породице

БЕОГРАД: Најбољи српски тениср Новак Ђоковић потврдио је да Марјан Вајда није више део његовог тренерског тима и захвалио му се на свему што је учинио за њега у претходних 15 година.
vajda i nole, epa
Фото: Marjan Vajda i Novak Đoković, foto: EPA (ANDREU DALMAU)

"Марјан је био уз мене током најважнијих и незаборавних тренутака у мојој каријери. Заједно смо постигли неке невероватне ствари и веома сам захвалан на његовом пријатељству и посвећености током протеклих 15 година. Иако напушта мој тренерски тим, Марош ће увек бити део моје породице и не могу довољно да му се захвалим за све што је урадио за мене", рекао је Ђоковић за свој званични сајт.

Како се наводи, Ђоковић и Вајда су се сложили да заврше сарадњу још прошле године, након турнира у Торину.

Вајда је као тренер имао једну од кључних улога у Новаковом тиму и дао је велики допринос томе да Ђоковић освоји 20 грен слем титула и оствари рекорд од чак 361 проведену недељу на првом месту АТП листе.

Од 2019. године Марјану се у стручном штабу придружио Горан Иванишевић, који такође има веома важну улогу у тиму и и који ће да настави да ради са Новаком.

Вајда је изјавио да је током заједничког рада са Новаком имао срећу да га гледа како се обликује у играча какав је данас.

"Памтићу нашу сарадњу са огромним поносом и веома сам захвалан на успеху који смо остварили. Остајем Новакова највећа подршка на терену и ван њега и радујем се новим изазовима“, изјавио је Вајда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести