ЂОКОВИЋ ОТКРИО КИРЈОСУ КАКО ДА ОСВОЈИ ГРЕНД СЛЕМ Попнеш се на дрво и...

МЕЛБУРН: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић насмејао је данас навијаче у Мелбурну, пошто је после победе против Тејлора Фрица у четвртфиналу Аустралијан опена открио Нику Кирјосу како да освоји гренд слем.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Ђоковић се пласирао у полуфинале Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у четвртфиналу надиграо Тејлора Фрица 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.

Србин је по завршетку меча на терену разговарао са Кирјосом.

Кирјос је питао Ђоковића за дрво у ботаничкој башти у Мелбурну о којем је српски тенисер причао пред почетак турнира.

"Показаћу ти које је дрво, али не смеш да кажеш никоме. Скинеш патике, попнеш се на највишу грану и висиш наопачке 33 минута и три секунде. Онда ћеш освојити гренд слем", рекао је Ђоковић, који је овом изјавом насмејао навијаче на трибинама.

Ђоковић је претходно био одушевљен када је видео да ће по завршетку меча са Фрицом разговарати са Кирјосом.

"Добро је видети те, изгледаш добро у кабини, али и овде. Надам се да ћемо те видети ускоро са рекетом. Хајде људи, подржите Ника", рекао је Ђоковић уз овације са трибина.

Најбољи тенисер света се потом осврнуо на меч са Фрицом.

Фото: Tanjug (AP Photo/Alessandra Tarantino)

"Патио сам много у прва два сета, играо је квалитетно, добро сервирао и терао ме да будем дубоко иза терена. Сунце је било јако, били смо изморени, исцрпљени, аплауз и за Фрица, играо је фантастичан тенис", истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је у прва два сета пропустио велики број брејк лопти.

"Деловало ми је као да играм против твог сервиса. Знамо да он има један од најбољих сервиса на свету. Знаш да је то проблем када играш против њега. На крају дана, успео сам да одузмем сервис када је било потребно, подигао сам ниво игре средином трећег сета. И ја сам добро сервирао, на крају имао више ас удараца од њега што је изненађујуће", рекао је Ђоковић.

Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Wong)

Он ће у полуфиналу играти са победником дуела између Италијана Јаника Синера и Руса Андреја Рубљова.

"Различити играчи, али обојица су у сјајној форми. Рубљов је блистао против Де Минора, невероватне размене су биле. Синер игра тенис живота, имали смо неизвесне мечеве. Ник,  хајде да ти и ја узмемо кокице и видимо како ће они играти", поручио је Ђоковић аустралијском тенисеру.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести