Ђоковић преокретом против Циципаса освојио титулу у Паризу

Најбољи тенисера света Новака Ђоковић савлада је Грка Стефаноса Циципаса и освојио титулу на Ролан Гаросу.
2
Фото: Tanjug/ AP Photo/Michel Euler

Ђоковић је до 19. грен слем титуле у каријери дошао после невиђене драме и преокрета. Наиме, Циципас је повео са 2:0 у гемовима и и једном моменту учинило се да Ђоковић неће смоћи снаге да се врати у игру.

Ипак, на срећу, догодио се управо супротно. Новак је у наставку заиграо фантастично и противнику у наредна три сета није дао ни једну брејк лопту.

 

ПРВИ СЕТ добио је Циципас после велике борбе са 7:6

Играо се гем за гем све до 6:6. Онда је уследио узбудљив и пун преокрета тај-брејк. Циципас је водио са 4:0, али је Ђоковић успео да стигне предност и да поведе са 6:5 и дође до сет лопте. Ипак Циципас је успео да изједначи на свој сервис. Потом је повео са 7:6 и на Ђоковићев сервис освојио сет са 8:6 у тај-брејку.

И ДРУГИ СЕТ добио је Циципас. И то убедљиво са 6:2. 

Ђоковић је деловао немоћно. Готово ништа му није полазило за руком.

ТРЕЋИ СЕТ добио је наш ас.

Ђоковић је у овом делу игре био бољи са 6:3 у гемовима. Иако бисте по ретултату рекли да је Ђоковић лако дошао до првог сета у мечу, Циципас се жестоко борио. Ипак, после дав изгубљена сета, Новак се тргнуо и заиграо много боље.

ЧЕТВРТИ СЕТ донео је много бољу игру нашег аса.

Ђоковић је почео са брејком, што је пореметило Циципаса. Новак је потом узео гем на свој сервис, а онда је уследио још један брејк за 3:0 за Ђоковића у овом сету. До краја сета Ђоковић није имао већих проблема, лако је добио Циципаса у овом делу игре са 6:2.


Вучић: Још много великих победа у будућност

Председник Србије Александар Вучић честитао је Новаку Ђоковићу на освајању титуле на Ролан Гаросу и пожелео му још много великих победа у будућности.

"Драги Новаче, хвала Вам на свему што сте учинили за нашу Србију. Желим Вам добро здравље и још много великих победа у будућности", написао је Вучић на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Уз то је окачио фотографију Ђоковића уз натпис "Браво Ноле!".


На почетку ПЕТОГ СЕТА и Ђоковић и Циципас узимају почетне гемове на свој сервис, а онда Новак успева да дође до брејка и поведе са 2:1.

Потом се гем по гем дошло до резултата 5:4 за Ђоковића. А онда је у последњем гему на првенству Ђоковић дошао до победе после друге меч лопте.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести