Ђоковић РАЗБИО ХРВАТА ГОЈА у четвртфиналу против Американца Тејлора Фрица

Српски тенисер Новак Ђоковић, поприлично је убедљиво славио против Борне Гоја у мечу 4. кола УС Опена, пошто је са 3:0 успео да прође даље.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II)

По сетовима је било 6:2, 7:5, 6:4 за нешто мање од два и по сата игре на Артур Еш стадиону.

Постојали су сигурно они који су имали бојазан да ће Новак поновити нешто слабију партију као против Ласла Ђереа, да ће га мотивисани Хрват намучити и макар натерати да се презноји. Ипак, оно једино што је натерало Новака на зној јесте влага у Њујорку.

Можда је грубо рећи, али Новак није имао другог противника, што је показао и од првог сета. Лако је направио два брејка предности, рутинирао је сет и тако је стекао огроман капитал пред наставак меча.

Тај први сет као да је тргнуо мало Борну Гоја, који је у другом показао свој потенцијал, квалитет, али и таленат. Натерао је сада мало Новака да се уплаши, натерао га је да стрепи, пошто је направио брејк, али и то је било јако кратког руха.

Новак је био у заостатку тек један гем, онда се вратио, изједначио, да би на крају брејком у 11. гему сета дошао и до предности од 2:0.

Публика је константно покушавала да бодри Хрвата, да га натера да да све од себе и да продужи овај меч.

Каткад би то и пошло за руком, али, не прашта Ноле то. Ђоковић је тада опет заиграо како само он уме, свој сервис је бранио одлично, а начинио је брејк у седмом гему, што је било и довољно за коначних - 3:0.

У четвртфиналу, Ђоковића очекује и најтежи меч на досадашњем току УС Опена, пошто ће играти против Тејлора Фрица, домаћег тенисера, али и 9. играча света.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести