Ђоковић шести пут освојио Вимблдон и 20. гренд слем титулу

Новак Ђоковић у феноменалном финалу гренд слем турнира на Вимблдону савладао је Италијана Матеа Беретинија резултатом 3:1, по сетовима 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.
1
Фото: AP Photo/Alberto Pezzali

Ђокови је овом победом освојио 20. гренд слем титулу у каријери и достигао Федерера и Надала.

ПРВИ СЕТ  освојио је Беретини резултатом 7:6

Ђоковић је добро стартовао на почетку сета. При резултату 2:1 за Ђоковића, Ноле узима севис Беретинију и брејк га доводи до 3:1. Играло се потом гем за гем до резултата 5:3 за Ђоковића који је сервирао за освајање сета, али Беретини враћа брејк и смањује на 5:4.

Беретини осваја следећи гем, стиже до изједначења 5:5 и уводи сет у неизвесну завршницу. Новак, пак, брзо и лако осваја наредни гем и долази до 6:5 те обезбеђује тај-брејк.

Исто чини и Беретини који је био сигуран на свом сервису и стигао до 6:6. 

Беретини прави потпуни преокрет, осваја тај-брејк и води са 1:0.

ДРУГИ СЕТ добија наш ас

Ђоковић фуриозно стартује у другом сету и уз два брејка долази до предности од 3:0. Беретини се жестоко одупирао у трећем сету, ал му то није много помогло. Ђоковић потом експресно осваја гем на свој сервис и води са 4:0.

До трећег брејка за Ђоковића није дошло јер Беретини узима гем на свој сервис и долази до 4:1. Новак узвраћа и повећава предност на 5:1.

А онда Беретини узима свој сервис, а потом и враћа један брејк и стиже до 5:3. 

Ђоковић у деветом гему на Беретинијев сервис пропушта да искористи три сет лопте и Беретини смањује предност на 5:4.

Иако је морао много раније да заврђи овај сет, Ђоковић је искористио ову пролику освоји гем на свој сервис и изједначио на 1:1.

Фото: Tanjug/(Pete Nichols/Pool Via AP

ТРЕЋИ СЕТ добија Ђоковић са 6:4

После прва два гема које је сваки по један узео на свој сервис, Новак осваја брејк  и води са 2:1. Потом опет и један и други освајају гемове на свој сервис и долази се до резултата од 3:2 за Ђоковића.

У наредном гему, Ђоковић спасава две брејк лопте које је имао Беретини, и долази до предности од 4:2. После игре гем за гем, Ђоковић води са 5:4 и сервира за освајање сета.

И то и чини. Лако добија ова гем за освајање сета са 6:4.

ЧЕТВРТИ СЕТ и турнир осваја Ђоковић са 6:4

Уз жестоку борбу, спашене брејк лопте, обојица узимају гемове на свој сервис до резултата 3:3.

Ђоковић у следећем сету осваја брејк и у предности је са 4:3. Већ у следећем на свој серви потвржује тај брејк и води са 5:3. У овом тренутку потребан му је само следећи гем за освајање турнира.

И управо то се идешава. Брејком до сета, меча и титуле на Вимбулдону.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести