ЕЧЕВЕРИ ПОБЕДИО КЕЦМАНОВИЋА У ПРВОМ КОЛУ ПАРИЗА Аргентинац заказао дуел са Новаком

ПАРИЗ: Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић играће против Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија у другом колу мастерса у Паризу.
s
Фото: Youtube printscreen/ilustracija/US Open Tennis Championships

Ђоковић је био слободан у првом колу, а Ечевери је данас на старту такмичења победио српског тенисера Миомира Кецмановића 4:6, 7:6 (8:6), 6:4. Меч је трајао два сата и 48 минута.

Кецмановић је 53. тенисер света, док је Ечевери 31. на АТП листи. Кецмановић је повео 2:0 на старту првог сета, а онда је држао предност од два гема до краја овог дела меча. У другом сету виђена је велика борба, а оба тенисера су направила по један брејк до резултата 4:4. Играло се потом гем за гем, а Кецмановић је у тај-брејку при вођству од 6:5 имао меч лопту. Међутим, Ечевери је потом освојио три узастопна поена и други сет је у тај-брејку добио са 8:6.

Аргентинац је у трећем сету повео 2:0, али је Кецмановић изједначио на 2:2. Ечевери је у петом гему направио нови брејк, а онда је сачувао предност до краја сета и заслужено је стигао до победе. Ђоковић и Ечевери су играли ове године на мастерсу у Риму, а српски тенисер је славио 7:6 (7:5), 6:2. Мастерс у Паризу игра се за наградни фонд од 5.779.335 евра.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести