ИСТОРИЈСКА ПРОМЕНА НА ОМИЉЕНОМ ЂОКОВИЋЕВОМ ТУРНИРУ Аустралијан опен се огласио саопштењем

Велика промена на првом гренд слему у сезониАустралијан опен, турнир који је Новак Ђоковић освојио рекордних десет пута више неће бити исти и од наредне сезоне трајаће 15, а не 14 дана као што је то до сада био случај.
1
Фото: Printscreen/YouTube/Australinaopen

Саопштење Аустралијан опена вам преносимо у целости:

- Историјски, први пут, Аустралијан опен 2024 ће почети у недељу - чиме ће постати 15-дневни догађај по први пут.Како су подаци показали да су мечеви све дужи, померање почетка на недељу (са понедељка) је осмишљено да се смањи притисак на касне завршетке мечева, како за играче, тако и за навијаче.- Послушали смо мишљења играча и публике и узбуђени смо што смо донели решење којим ће се смањити број јако касних завршница мечева, док се задржава фер и уједначен распоред на свим теренима - рекао је директор турнира Аустралијан опен Крег Тајли.- Додатни дан ће то и омогућити, побољшавајући распоред и за навијаче и за учеснике. Прва рунда ће се тако играти три дана, уместо досадшња два, чиме ће навијачи имати додатни дан невероватног тениса, забаве, хране и породичног уживања. Сваке године наш тим ради напорно да привуче навијаче на догађај који доноси осећај нечег новог и узбудљивог, а ово је још једна прилика да напредује оно што већ сада јесте највећи светски спортски догађај у јануару - додао је он.

Почетак АусОпена у недељу помериће број догађаја на три арени са 47 на 52. Дневни распоред на Род Лејвер арени и "Маргарет корт" ће предвиђати бар по два меча, уместо досадашња три, чиме се ограничава број потенцијалних касних завршетака сусрета. Ноћне сесије ће задржати минимум два меча, а распоред на арени "Џон Кејн" ће остати исти.

Неколико узбудљивих иницијатива за Аустралијан опен 2024, уз повратак многих љубимаца навијача, биће откривени следеће седмице, пре него што се карте пусте у продају, 12. октобра - наводи се у саопштењу.

 (Ало.рс)

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести