Кирјос: Ђоковић фаворит на Вимблдону, освојиће 30 гренд слем трофеја

ЛОНДОН: Аустралијанац Ник Кирјос изјавио је да би најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић могао да заврши играчку каријеру са 30 освојених гренд слем трофеја, преноси Скај спортс. Ђоковић је у недељу тријумфом на Ролан Гаросу стигао до 23. гренд слем трофеја у историји.
2
Фото: Tanjug (AP Photo/Thibault Camus)

Он је играч са највише освојених гренд слемова у историји тениса.

"Надам се да ће Ђоковић да заврши каријеру са 30 трофеја. Тако ћу да ја изгледам боље што сам изгубио од њега прошле године у финалу Вимблдона", рекао је Кирјос. Аустралијски тенисер је због повреде пропустио Ролан Гарос, али је пратио мечеве у Паризу. "Новак је постигао невероватан успјех, знам колико много ради и колико му све то значи. Ђоковић би имао до сада 25-26 титула да је играо прошле године на Аустралијан опену и Ју-Ес опену. Веома је гладан успеха. Људи мисле да ће се зауставити, али ови успеси ће у њему само пробудити још већу мотивацију. Надам се да ће имати 28-30 гренд слемова", истакао је Кирјос. Он је поновио да је Ђоковић главни фаворит за освајање титуле на Вимблдону.

"Нико не може да заустави Новака на Вимблдону. Ако га ја не зауставим, нико не може", навео је аустралијски тенисер.

Кирјос би пре Вимблдона требало да игра на турнирима на Мајорци и у Халеу.

"Сезона на трави је за мене увек најбољи део године. Ова година је била заиста тешка за мене, пошто се опорављам од операције колена. Враћам се на турнир где сам у прошлости одиграо неколико невероватних мечева", навео је Кирјос.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести