Корда: Нисам више могао да држим рекет, надам се да није озбиљно

МЕЛБУРН: Амерички тенисер Себастијан Корда изјавио је данас да је био приморан да преда четвртфинални меч Аустралијан опена Русу Карену Хачанову пошто је осетио бол у десном зглобу.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Хачанов је водио 7:6 (7:5), 6:3, 3:0, а онда је Корда одлучио да преда меч пошто је два пута тражио помоћ лекара.

"Нисам више могао да држим рекет. Ово је повреда коју сам први пут осетио пре две недеље на турниру у Аделејду, али је тада бол престала. Нисам имао проблема све до једног ритерна, а онда је почело да ме мучи. Код неких форхенда нисам могао да држим рекет, а било ми је немогуће да ударим волеј. Данас ми је било тешко, али надам се да није ништа озбиљно и да у будућности нећу имати проблема", рекао је Корда на конференцији за новинаре.

Корда је до четвртфинала, између осталих, избацио и двоструког узастопног финалисту Аустралијан опена Руса Данила Медведев, а потом је био бољи и од Пољака Хуберта Хуркача.

"Настављам даље уздигнуте главе. Наставићу да радим", закључио је амерички тенисер.

Хачанов ће у полуфиналу Аустралијан опена играти са победником меча између Грка Стефаноса Циципаса и Чеха Јиржија Лехечке.

"Наравно да нико не жели да победи на такав начин. Мислим да је до одређеног тренутка била врло добра борба. Задовољан сам нивоом свог тениса и радујем се свом првом полуфиналу у Аустралији", рекао је Хачанов.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести