Мусети победио Алкараза и освојио турнир у Хамбургу

ХАМБУРГ: Италијански тенисер Лоренцо Мусети освојио је АТП турнир у Хамбургу, пошто је у финалу победио Шпанца Карлоса Алкараза 6:4, 6:7 (6:8), 6:4.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Меч је трајао два сата и 50 минута. Мусети је тријумфом у Хамбургу направио велико изненађење, пошто је победио шестог тенисера света Алкараза, који је био фаворит уочи почетка меча.

Италијан, који је 62. тенисер света, освојио је први АТП трофеј у каријери. Млади Шпанац је остао на пет освојених трофеја у каријери. Алкараз је ове године освојио четири титуле.

Италијан је добро стартовао у првом сету, а за вођство од 1:0 било му је довољан један брејк, који је направио у седмом гему. Италијан је наставио са добром игром на старту другог сета, повео је 2:0 и одржавао је предност од два гема до резултата 5:4. Мусети је потом сервирао за победу, имао је и две меч лопте, али је Шпанац успео да преокрене резултат и да изједначи на 5:5. Италијан је тај-брејку водио 6:3 и имао је три меч лопте, али је Алкараз поново успео да направи велики преокрет и да овај део меча добије резултатом 8:6.

У трећем сету играло се гем за гем, а тенисери су били сигурни на свој сервис. Италијан је у десетом гему стигао до меч лопте, коју је на крају искористио и заслужено је победио.

Мусетију је за тријумф у Немачкој припала новчана награда од 331.125 евра и 500 бодова за АТП листу, док је Алкараз освојио 178.170 евра и 300 поена.

АТП турнир у Хамбургу играо се на шљаци за наградни фонд од 1.911.620 евра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести