Надал рутински до осмине финала Аустралијан опена

Рафаел Надал је са 3-0 (5:7, 2:6, 5:7) у сетовима савладао Камерона Норија у трећем колу Аустралијан опена. Он се за два сата и 13 минута пласирао у осмину финала првог овогодишњег Гренд Слема.
nadal
Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Brownbill)

Шпанац је био велики фаворит против квалификанта и 67. тенисера планете и успео да га савлада, рутински, а меч је на старту био врло напет и Нори је био опасан противник. Био је то напет дуел двојице леворуких тенисера, а веровали или не Надал је отворио меч гемом без изгубљеног поена, да би потом Нори направио брејк и повео са 3:2. Није успео да га потврди, већ је Надал одмах вратио брејк, па смо за трен ока дошли до 5:5, да би Надал уз брејк освојио први сет резултатом 7:5. У другом сету, Надал је био доста бољи. Одмах је на доминантан начин освојио први гем, али Нори је одлучио да неће пасти без борбе и константно мучио Надала. При резултату 2:2 Надал одлично сервира и стиже до новог гема, а онда је посустао Камерон Нори и Надал без проблема прави брејк, па исти потврђује и стиже до вођства од 5:2 и онда нови брејк и са 6:2 стиже до вођства од 2-0 у сетовима. У трећем сету је Надал допустио Камерону Морију неке лаке поене, деловало је доста слично као у првом сету, када се Шпанац мучио, али искуство Надала је превладало, као и квалитет и са 3-0 се лако пласирао у наредну рунду.

 Рафа још увек није изгубио сет на Аустралијан опену, а у наредној рунди иде на Фоњинија који је са 3:0 "почистио" Алекса Де Минора. Италијански тенисер је био доминантан и почистио домаћег играча са терена за два сата и осам минута. Фоњини је славио са 6:4, 6:3, 6:4.

Грчки тенисер Стефанос Циципас пласирао се у осмину финала. Био је бољи од Швеђанина Микаела Имера, 6:4, 6:1, 6:1 и сада га очекује посао против деветог носиоца, Италијана Матеа Беретинија. Циципас је у првом сету имао најтежи посао, пошто је брејк направио тек у десетом гему, када је решио сет. Брејковима у четвртом и шестом гему другог сета долази до 2:0, да би у трећем сету и он испустио свој сервис, али је направио четири брејка и лако решио и тај сет.

Италијан Матео Беретини се пласирао у осмину финала пошто је у три тај-брејка, победио Руса Карена Хачова, 7:6 (1), 7:6 (5), 7:6 (5). Италијански тенисер се, слично Новаку Ђоковићу, пожалио на повреду током меча, готово на истом месту, у пределу абдомена, па му је током меча указана и медицинска помоћ.

Руски тенисер Андреј Рубљов пласирао се у осмину финала. Седми носилац рутински је савладао ветерана Фелисијана Лопеса – 7:5, 6:2, 6:3. Меч је трајао сат времена и 33 минута. Лопес се добро држао у првом сету. Спасио је две брејк лопте у шестом, а затим и пропустио две брејк лопте у седмом гему. Направио је притисак Рубљов у 12. гему, када је Фелисијано сервирао за тај-брејк и успео је да направи брејк, којим је повео у сетовима. Други и трећи сет освојио је рутински и без икаквих проблема. Наредни противник му је 24. носилац из Норвешке Каспер Руд.

Норвежанин Каспер Руд је савладао Раду Албота после четири одиграна сета. Резултат је био 6:1, 5:7, 6:4, 6:4 у корист Норвежанина. Меч је трајао тачно три сата.

Американац Мекензи Мекдоналд пласирао се у осмину финала.  Мекдоналд је био бољи од Лојда Џорџа Хериса из Јужноафричке Републике – 7:6, 6:1, 6:4. Меч је трајао два сата. Тренутно 192. тенисер света био је аутсајдер у овом мечу, али је успео да савлада 126 позиција боље рангираног тенисера. Преломио је тај-брејк првог сета, где је Мекдоналд спасао две сет лопте и добио га са 9:7. Наредни противник биће му Данил Медведев који је савладао Филипа Крајиновића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести