НЕДОСТАЈУ ЈОШ САМО ЧЕТИРИ! Рекорди које НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР СВЕТА није ОБОРИО Ево шта је још Нолету преостало да уради

Новак Ђоковић дошао је до тога да после сваког освојеног турнира падне и неки нови рекорд. Бројке које потиже српски ас су импресивне и велико је питање да ли ће их ико икада стићи...
n
Фото: Tanjug (AP Photo/Michel Euler)

Сви се питају: А, шта је Новаку још преостало до рекорда? Ево одговора - још само четири велика рекорда су испред Ђоковића.

Први наредни велики циљ - број трофеја у каријери. Ђоковић је тренутно на 97, а испред њега су само Роџер Федерер (103) и рекордер Џими Конорс. Конорс је рекордер са 109 титула, али питање је само момента када ће и то српски ас оборити.

Један велики, али јако тешко достижан рекорд за српског аса је "календарски слем". То значи да освоји сва четири грен слем турнира у години. Ове године је нажалост стао на три, јер је Алкараз био бољи у финалу Вимблдона.

Још један невероватан рекорд који би Новак могао да упише зове се "златни слем". За то му је потребно да 2024. године освоји сва четири грен слема, али и златну медаљу на Олимпијским играма.

Нови рекорд који ће тако бити јако тешко достижан је број победа у каријери. Џими Конорс је ту лидер са 1.274 тријумфа, док је Новак трећи са 1.082.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести