НОВАК ЕМОТИВАН ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НА СТОТОМ МЕЧУ У МЕЛБУРНУ Деведесете су биле тешке, породица се због мене одрекла свега

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић веома лако је савладао Томаса Ечеверија у трећем колу Аустралијан опена, а после меча дао је изјаву са терена. Рутински је Србин разбио Аргентинца који ни у једном тренутку није био ни близу неког изненађења у овом дуелу, док ће Новак чекати бољег из дуела Манарино-Шелтон у четвртом колу.
s
Фото: Youtube printscreen/ Australian Open TV

- Ово је најбољи меч од старта Аустралијан опена. Морам да будем задовољан, нарочито у прва два сета. У трећем сету смо били прилично изједначени, добро сам сервирао и успео сам да добијем ово после три сета - рекао је Новак.

Објаснио је и конверзацију са тренерима.

– Нисам сигуран да ли је позитивна тензија све што се око нас догађа, али уз мене су 24 сата. То су неке уобичајене размене речи које имамо... Ако су нешто довикнули, можда је било лоше. Изазови су велики, увек се бавим собом на терену, наравно су ту тренери да нам помажу, пролазимо кроз одређене ствари, увек разменимо неколико добрих речи, занимљиво је, али је важно да побеђујемо.

Ово је био Новаков 100. наступ, а он је имао посебан опис о својој каријери.

– Покушаћу да будем кратак. Благословен сам чињеницом да ми живот иде овако како иде. Деведесете године у Србији нису биле добре за моју породицу, морали су да се одрекну много тога да бих ја успео у спорту који је толико скуп. То је у мојој земљи изузетно скупо. Било је тешко током јуниорских дана, требало је наћи новац, а то се рефлектује на све, они су навијали за мене, навијају и данас, па тако желим да се захвалим и њима - завршио је Новак Ђоковић.

(Блиц.рс)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести