НОВАК УТУЧЕН ПОСЛЕ ПОРАЗА Помогао сам му да игра добро, себи нисам! (ВИДЕО)

Новак Ђоковић је изгубио од 123. играча света Луке Нардија, који је победио са 2:1 у сетовима.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Новак Ђокови је на конференцији за новинаре, након што је честитао противнику, анализирао своју лошу партију.

"Честитам му посебно што је у трећем сету играо сјајан тенис. Гледао сам га како игра. Нисам знао много о њему, али сам га гледао како игра и знао сам да игра одлично са основне линије, посебно форхенд. Добро се креће. Веома је талентован. Ушао је у жреб као лаки лузер, тако да заиста није имао шта да изгуби.. Заслужено је победио. Више сам био изненађен својим нивоом. Мој ниво је био јако, јако лош. То је то. Те две ствари иду заједно. Имао је сјајан дан, а ја баш лош", казао је Ђоковић на конференцији за медије.

Новак је потом детаљно анализирао овај шокантан пораз.

"Помогао сам му да игра добро, себи нисам. Направио сам неке заиста ужасне неизнуђене грешке. Играо сам прилично дефанзивно. Нисам био пуно на лопти у трећем сету. Искористио је време које је имао. Играо је слободније и агресивније од мене, довољан му је био брејк на 3:2 у трећем сету. Данас је било мало ветровито. Потпуно супротно од онога што је било претходних дана на тренинзима и на првом мечу. То није изговор. Требало је да будем много бољи. Понављам, свака му част".

Ђоковић ове сезоне није освојио ниједну титулу, али се нада да ће ускоро то исправити.

"Ове сезоне нисам освојио титулу, то није нешто на шта сам навикао. Већи део своје каријере сезону сам започињао победом на Гренд слему, победом у Дубаију или неком турниру. То је део спорта. Некад победите, некад изгубите. Надам се да ћу освајати и даље. Претпостављамда ће сваки трофеј који освојим бити сјајан (смех). Очигледно, да бих прекинуо негативан циклус који имам на последња три, четири турнира где нисам био баш близу најбољег нивоа", истакао је Новак.

Дневник /Курир спорт

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести