Ђоковић: Донео сам радикалну одлуку, одмарам до краја сезоне

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одлучио је да заврши сезону због повреде лакта.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

„Након консулатација са лекарима, донео сам одлуку да одмарам до краја сезоне. Дакле, нећу играти ни један званични турнир. Ово је повреда коју вучем већ годину и по и представљала ми је проблем на многим турнирима“, рекао је Ђоковић.

Додаје да је све ескалирало у последње време, поготово на Вимблдону.

„Зато сам морао да донесем овакву радикалну одлуку. Имао сам среће да у каријери не паузирам више од месец-месец и по дана. Имао сам среће да успем да одржим стање духа и здравља које ми је омогућило да се бавим професионалним тенисом“, навео је Ђоковић.

Каже да је повреду најјаче осећао приликом сервиса као најјачег ударца у тенису.


Тата други пут

"У наредна два месеца Јелена и ја ћемо постати родитељи. Тако да ће то бити у фокусу мог живота", рекао је Ноле.


Додаје да ће бар два месеца одмарати без рекета, односно игре. Сви стручњаци су се, како каже, сложили да му је потребан одмор и рехабилитација.

"Имаћу времена да саставим тим својих сарадника и да се посветим игри, како бих се у најбољој форми вратио на терене. Андре Агаси је прихватио да буде уз мене током одмора као и на почетку следеће сезоне. То је нешто што ме радује. Бићемо редовно на вези. Једва чекам да станем на терен са њим и да уђемо у суштину моје игре како бисмо видели како да је унапредим и да се почетком следеће сезоне вратим још јачи. Остаје још да одаберем кондиционог тренера. Има их више у оптицају, али о том по том", навео је Новак.

"Нећу ја одустати. Гледаћете још много мојих мечева"

Каже да операција, односно хируршка интервенција није неопходна и лекари му је не препоручују.

"Никада нисам био оперисан нити то желим. Мислим да могу да се опоравим природним путем. Реч је о озбиљној повреди, што потврђује то да ми саветују да оставим рекет на два-три мецеца. Повреду вучем још од јесени 2015. године и доста мечева сам одиграо под лековима против болова. Ради се о повреди карактеристичној за тенисере и бејзбол играче. Сигурно је да је један од главних узрока преоптерећеност", истакао је Ђоковић.


Спонзори остали уз Новака

Ђоковић каже да може за садовољством да изјави да су сви спонзори остали уз њега.

"Овде су са нама људи из породице Лакоста који су ми донели Ју-ес опен мајицу. Јесте да је нећу носити на терену... Знам да им није лако да прихвате чињеницу да нећу играти шест месеци, али наша сарадња се заснива на поверењу и сарадњи на терену и ван њега", рекао је Новак.


Додаје да је шест месеци више него довољно да залечи повреду, да се врати у фрому и да 1. јануара следеће године изађе на терен јачи него раније.

"Имао са фазу када сам постигао готово све. И поред тога што ми је то донело много среће и задовољства, са друге стране, много ме је и исцрпело. Имам тај осећај већ дуже време. И много раније сам размишљо о томе да направим паузу. Ипак то је све неко животно искуство током кога сам испитивао себе, видео се у неком другом светлу. Мислим да је резултат тога што сам у последња четири месеца играо много бољи тенис него у претходном периоду. Знам да то није било као кад се погледа генерално последњих осам година, али је био напредак", рекао је Ђоковић и додао да се, поред тога, много ствари догодило, поготово на приватном плану када је постао отац.

Каже да ће му пријати да после много година по хотелима и на путу, проведе на једном месту више од месец и по дана.

"Наравно, приоритет ће ми бити син и супруга која је трудна", закључио је Ноле.

"Ја у тенису уживам, то је моја велика љубав. Тако да спремите се, нећу ја одустати. Гледаћете још много мојих мечева",  с осмехом је рекао Ђоковић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести