Новинар Гардијана се острвио на Ђоковића, а успут извређао и православље

Величанствен успех Новака Ђоковића очито је најтеже пао новинарима британског "Гардијана" који се практично утркују ко ће жешће испрозивати Србина и написати више гадости о њему!
2
Фото: TANJUG/ AP Photo/Thibault Camus

Након бламантног текста новинара Бена Брамбла, који је покушао да потпуно обесмисли Новаково исписивање историје тениса, на порталу чувеног британског листа испливао је још један скандалозан новинарски урадак извесног Џонатана Лија, пише Курир.

У прилично контрадикторном тексту под насловом "Свемогући Новак се уселио у кућу коју је изградио Рафаел Надал" у таласима се смењују похвале и напади на српског аса.

"Ролан Гарос је сада кућа Новака Ђоковића. Носио је краљевску црвену тренерку са бројем 23, а победнички говор одржао је на беспрекорном француском језику. У моменту када је позван да прими трофеј, Ђоковић је седео заваљен у фотељи, затворених очију, са широким загонетним осмехом на лицу. Није журио, говорио је колико је хтео, јер у својој кући можете да радите шта год желите", почео је британски нованар.

У наставку на сликовит начин истиче како је Новак свргнуо Надала са трона.

"Годинама је ово била кућа Рафаела Надала, а духовно је вероватно и даље. Надал није био овде да сведочи како му је одузет рекорд по броју гренд слем титула. Али он је знао да ће се то догодити - ако не у Паризу, онда у Лондону или у Њујорку".

Затим се осврнуо и на сам финални меч.

"Руд је пре 12 месеци доживео колапс против Надала у финалу, овде је био мудрији и отпорнији. Стигао је са великим сновима и снажним форхендом. План је био да се Ђоковић извуче из негове зоне удараца. То је био његов план и био је прилично добар" пише Џонатан и додаје:

"Новак је сервирао је на 5:6 за Руда и био је у непријатној ситуацији. У том моменту урадио је оно што често ради у кључним тренуцима: Посвађао се са судијом, а онда је уследило размонтирање ривала, полако, део по део".

Фото: TANJUG/ AP Photo/Thibault Camus

У наставку су кренуле прозвке на рачун Србина.

"Ниједан спортиста на планети не може тако да испуни себе разарајућим бесом попут Новака. Шта год да је потребно - спорна одлука, бука у публици, повреда која је само у његовој глави - Ђоковић укључи свој "берсеркер мод" (берсеркери - митолошка бића, дивљи борци који не показују милост према протинику) као да притисне прекидач. Темпо се подиже. Загунђа мало гласније. Постане још бољи, растегљивији, скрати терен пред вашим очима. Напади беса се увек дешавају у кључним моментима. На овогодишњем турниру одиграо је 55 тај-брејк поена, освојио је 42 и није направио неизнуђену грешку", истиче британски новинар.

До краја меча апсолутно је контролисао дешавања на терену.

"Руд је у наставку изгледао као обичан човек, људско платно по ком је Новак сликао. Ђоковић је искористио своје трекове: ас из другог сервиса, винер из немогуће позиције, форгенди који лете у небо и падну на линију... И српски навијачи су били све гласнији. На сваком гренд слему његове навијаче приметите одмах. Они штрче као комад хлеба у чаши мартинија", пише Британац.

Прокоментарисао је и доминацију српског аса.

"Роџера Федерера сада нема. Надал је на одласку. Алкарас прави паклену буку, али и даље баца коктеле на зид Новакове палате, покушава да упадне у палату, уместо да је освоји. Ђоковић је морао да прође кроз исти процес, а требало му је више времена него било коме. Али, ево га на врху - троструки шампион сваког гренд слем турнира, са сигурним рекордима и Надаловом публиком која скандира његово име".

На крају, уследио је шокантан закључак.

"Ово је сада Ђоковићев свет. Можете да вичете шта год желите пре поена, све што ћете добити је "шшшш" од људи око вас. У суштини можете да се залажете за брисање Косова са мапе и да не трпите никакве последице. На интернету и на коридорима моћи, доктрина самоактуелизације - идеја да свет постоји само да би испунио вашу изабрану судбину - више није социопатија већ православље. Није ни чудо што се Ђоковић био насмејан у својој столици. Он више није непослушни преступник који је упао у палату, већ човек који поседује и дела и кључеве", закључио је Бринтанац.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести