Потресна животна прича момка који је могао да преокрене Новакову судбину

Тенисер Ласло Ђере није успео да победи најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, али његова игра је за дивљење
l
Фото: Youtube printscreen/US Open Tennis Championships

Наш тенисер Ласло Ђере одиграо је "меч живота" у прва два сета меча са Новаком Ђоковићем на УС опену, али то није било довољно да победи нашег најбољег тенисера на Грен слему.

Како је Новак изјавио, ово је био "један од најтежих мечева у последњих неколико сезона и један од најбољих мечева које је одиграо", што довољно говори о Ђереу као играчу.

Свакако, без обзира на крајњи резултат, Ласло Ђере је показао сјајну игру и доказао због чега је један од тенисера за које ће се тек чути у будућности.

Његова животна прича, премда је млад момак и има свега 28 година, није прошла без трагичних момената у његовој прошлости. Наиме, он је остао без оба родитеља.

Мајка Хајналка је преминула 2012. године, док је оца Чабу изгубио 7 година касније. Упркос свему томе, Ласло је нашао мотивацију и снагу да настави да тренира и своју игру подиже на завидни ниво.

Када је освојио 2019. турнир у Рију, приликом доделе пехара, Ђере није могао да сакрије емоције током обраћања публици.

- Трофеј посвећујем мојим родитељима... Изгубио сам мајку пре седам година, посвећујем ово њој! И оцу, њега сам изгубио пре два месеца, они су имали највећи утицај на мене. Због њих сам овде данас и надам се да ме сада гледају... Захвалан сам сестри, она ми је велика подршка, захвалан сам што је имам. Хвала девојци, она је била са мном у најтежим тренуцима, хвала свима који сте ме бодрили — рекао је Ђере пре неколико година.

Фото: Youtube printscreen/US Open Tennis Championships

Он никада није говорио о тешким тренуцима, а 2012. године, када му је умрла мајка, играо је финале Еди Хера, једног од највећих јуниорских тунира, и освојио је престижни Оранж Боул, незванично првенство света за јуниоре. Трофеј је посветио мајци, а тада је имао само 17 година.

Његов покојни отац је био бизнисмен, а мајка му је била учитељица.

Осим сестре, Ласло велику љубав и поверење има од стране своје девојке, Тамаре Павићевић, која га бодри на готово свим великим мечевима. Оно што је занимљиво је она ћерка некадашњег тренера Црвене звезде и садашњег тренера Морнара из Бара, Михаила Павићевића.

Уз то, она је успешна модна блогерка, а упознали су се путем друштвених мрежа. Дописивање je прерасло у одлазак на кафу, затим и пријатељство, из којег се изродила љубав.

- Упознали смо се пре више од годину дана, ступили смо у везу неколико месеци касније. Преко друштвених мрежа смо се упознали, ја сам јој нешто потпуно опуштено искоментарисао за неки тренинг, она је одговорила и мало смо се дописивали, упознали, отишли на кафу, спријатељили се, а када смо се мало боље упознали, онда смо схватили колико нам је лепо када смо заједно. Од тада смо у вези и прелепо ми је са њом, много ми помаже, чини ме срећним и живот лепшим — рекао је Ђере у интервјуу за "Телеграф" 2019. године.

glossy.espresso

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести