СЛАВНИ ТЕНИСЕР ПРОГНОЗИРА МУ ЗЛАТНИ СЛЕМ Ево шта чека Новака Ђоковића на путу ДО НАЈВЕЋЕГ ПРИЗНАЊА

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић увелико се спрема за наредну сезону, која почиње за нешто више од недељу дана, егзибиционим мечом против Карлоса Алкараза у Ријаду.
Youtube Printscreen/ Sport Klub
Фото: Youtube Printscreen/ Sport Klub

Фокус наредне године биће напад на златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу.

Прослављени шпански тенисер Алекс Кореча сматра да није немогуће да Ђоковић освоји календарски слем.

- Код Новака је све могуће, да будем искрен не би се изненадио, али колико је то реално. Он више није млад тенисер, за тако нешто је потребно баш да му се поклопе коцкице, али понављам то је Ђоковић и он је безброј пута доказао да је код њега све могуће. Са друге стране, он изузетно паметно игра, наступа на најважнијим турнирима, игра само одређене турнире, и има доста времена за одмор - поручио је Кореча.

Фото: Pixabay, ilustracija

Освојити сва четири велика првенства узастопно, али не у истој календарској години назива се "некалендарски Гренд Слем", док се освајање четири мајора у било којем тренутку током каријере назива "Каријерни Гренд слем".

Гренд слем турнири четири су најважнија годишња професионална тениска турнира на свету. Они нуде највише бодова за рангирање, новчане награде, пажњу јавности и медија, најјачу конкуренцију и најдуже мечеве за мушкарце (најбоље од пет сетова, најбоље од три за жене).

 Турнире надгледа Међународна тениска федерација (ITF), уместо одвојених тела која организују мушки и женски тур, Удружење професионалних тенисера (АТП) и Асоцијација женских тенисера (WTA), али и АТП и WTA додељују бодове на основу перформанси играча на њима.

Четири Гренд слем турнира су Аустралијан Опен у јануару, Ролан Гарос крајем маја до почетка јуна, Вимблдон крајем јуна до почетка јула, и УС Опен крајем августа до почетка септембра, при чему се сваки одвија током две недеље.

Аустралијски и амерички турнири се играју на тврдој подлози, Ролан Гарос на шљаци, а Вимблдон на трави. Вимблдон је најстарији турнир, основан 1877. године, затим УС Опен 1881, Ролан Гарос 1891, и Аустралијан опен 1905, али сви четири нису били званично одржани као велики турнири све до 1925. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести