ШПАНАЦ ЕЛИМИНИСАО КЕЦМАНОВИЋА Три сата трајао меч турнира у Софији

СОФИЈА: Српски тенисер Миомир Кецмановић није успео да се пласира у друго коло АТП турнира у Софији, пошто је данас на старту такмичења поражен од Шпанца Роберта Баутисте Агута 7:6 (11:9), 6:7 (2:7).
miomir kecmanovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Меч је трајао три сата.

Кецмановић је 56. тенисер света, док је Баутиста Агут 60. на АТП листи.

Велика борба је виђена у првом сету. Играло се гем за гем, а Кецмановић није искористио пет брејк лопти. Српски тенисер је у тај-брејку имао три сет лопте, али је Баутиста Агут успео да се одбрани. Шпанац је искористио другу сет лопту и овај део меча је добио резултатом 7:6 (11:9).

Шпанац је у седмом гему другог сета направио брејк и повео 4:3. Оба тенисера су потом освојила по један гем, а онда је Баутиста Агут при вођству од 5:4 сервирао за победу. Међутим, Кецмановић је направио брејк и изједначио је на 5:5. Српски тенисер је потом други сет добио у тај-брејку резултатом 7:6 (7:2).

Шпанац је одмах на почетку трећег сајта брејкнуо Кецмановића и повео са 3:1. Вратио се Србин  са брејком у петом гему али је опет посустао у осмом гему за вођство Шпанца од 5:3. Већ у наредном гему Кецмановић је узвратио брејк и смањио заостатак на само једна гем. Сет је отишао у тајбрејк у ком је Шпанац мало боље сервирао од српског тенисера, за победу у мечу.

Шпанац ће у другом колу играти са мађарским тенисером Фабијаном Марошаном, који је био бољи од сународника Жомбора Пироша 6:3, 6:1.

Српски тенисер Хамад Међедовић је раније данас у првом колу изгубио од Аустралијанца Кристофера О'Конела 6:7 (3:7), 6:1, 7:6 (7:2).

АТП турнир у Софији се игра за наградни фонд од 562.815 евра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести