ТЕНИСЕРКЕ СРБИЈЕ РЕЂАЈУ ПОБЕДЕ: Пала и Грчка у „Били Џин Кинг” купу, следећа Шведска

Тенисерке Србије газе на никад јачем турниру Прве групе Евро-афричке зоне и после Норвешке савладале су и Грчку – 2:0 у Португалији.
с
Фото: Тениски савез Србије/М. Лукач

Александра Крунић наставља са бриљантним партијама у дресу са државним грбом. Донела је нову предност Били Џин Кинг куп репрезентацији Србије. Експресно је декласирала Деспину Папамихаил, 235. на свету, за само 62 минута - 6:0, 6:2.

– На реду су Швеђанке. Нисам их гледала и мало знам о њима, али нас не треба да интересује ко нам је противник. Никога не треба потцењивати, али не треба ни размишљати претерано о тимовима са којима играмо. Прошли Били Џин Кинг куп су Швеђанке биле солидне, и њихова друга табла, јако су нас намучиле и на крају добиле. Треба ићи дан по дна, поен, по поен, сет по сет. Мени није битно против кога играмо – поручила је Александра Крунић.

У другом синглу Миа Ристић се сударила са Валентини Граматикопуло, 206. играчицом света и тријумфовала је после преокрета. Гркињи је припао први сет, Мии, после велике борбе други, а затим је декласирала ривалку у одлучујућем периоду игре - 2:6, 6:4, 6:1. Меч је трајао скоро дупло дуже од Александриног, два сата и 10 минута.

Изненађење је било то што у сингловима Грчке није било Марије Сакари, која је најновијој ВТА листи 6. играчица света, али очигледно није била спремна да заигра против Србије. Али, то није проблем Србије, која уколико дубл Лола Радивојевић-Нина Стојановић добије дуел са Папамихаил и Сакари, Србија скоро извесно има у џепу пласман у плеј-оф пред дуел са Шведском.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести