Тениска репрезентација Србије почела припреме за Дејвис куп; Троицки: надам се титули

Мушка тениска репрезентације Србије започела је данас припреме у Београду на "ТЦ Новак" пред одлазак на финални турнир Светске групе Дејвис купа.
DAVIS CUP-SERBIA_03
Фото: TSS, Srdjan Stevanovic

Припреме под надзором селектора Дејвис куп тима Србије Виктора Троицког, које ће трајати до 20. новембра, започели су Душан Лајовић (34. на АТП листи), Филип Крајиновић (42), Ласло Ђере (51), Миомир Кецмановић (68) и Никола Ћаћић (35. у дублу на АТП листи), док ће се најбољи тенисер света Новак Ђоковић прикључити српском тиму у Инсбруку по завршетку АТП финала у Торину.

У четвртфинале пласираће се првопласиране, као и две најбоље другопласиране репрезентације из свих група.

Фото: TSS, Srdjan Stevanovic

Селектор мушке тениске репрезентације Србије Виктор Троицки рекао је данас да се нада освајању титуле у Дејвис купу.

"Имамо довољно времена до првог меча. У среду ћу дефинитивно утврдити тим и састав од првих пет играча. Новак из оправданих разлога није са нама, жељан и једва чека да нам се прикључи и дође у Аустрију из Торина. Надамо се да ће нам се што касније придружити", рекао је Троицки новинарима.

Остали момци су веома мотивисани и срећни што су опет на окупу, јер дуго нисмо имали прилике да играмо заједно у Дејвис купу, истакао је селектор.

Фото: TSS, Srdjan Stevanovic

"Драго ми је што смо у пуном саставу и надам се да ћемо се показати у наибољем светлу и да ћемо и да ћемо направити запажен резултат. Надам се титули, наравно. То је запажен резултат", рекао је Троицки .

Финални турнир Светске групе Дејвис купа биће одржан од 25. новембра до 5. децембра 2021. године у три града (Мадрид, Инсбрук и Торино), а селекција Србије смештена је у групу Ф са Немачком и Аустријом, а међусобни мечеви играће се у Инсбруку.

"Тим није играо дуго, Зверев неће играти. Јесу ослабљени, али не треба их потценити. Дејвис куп је може свашта да се деси. Имају добре дублове, али даћемо све од себе да добијемо те мечеве", рекао је Троицки.

С Ђоковићем смо један од фаворита у Дејвис купу

Тениски репрезентативци Србије оптимистично дочекују наступ на финалном турниру Светске групе Дејвис куп.

Тенисери Србије започели су данас припреме у Београду на "ТЦ Новак", где ће тренирати до 20. новембра.

Финални турнир Светске групе Дејвис купа биће одржан од 25. новембра до 5. децембра 2021. године у три града (Мадрид, Инсбрук и Торино), а селекција Србије смештена је у групу Ф са Немачком и Аустријом, а међусобни мечеви играће се у Инсбруку.

Миомир Кецмановић каже да ће тим бити спреман за оно што их очекује у Аустрији.

"Одувек ми је била жеља да играм за Србију у Дејвис купу, играо сам у Токију, надам се да ћу имати прилику да играм у Аустрији. У доброј сам форми, добро тренирам, имамо још времена да се уиграмо и бићу спреман када буде требало", рекао је Кецмановић новинарима.

Ласло Ђере истиче да је атмосфера одлична као и сваки пут.

"Четврта година да сам у Дејвис купу. То ме радује, увек ми је част да играм за Србију. Имали смо солидне сезоне, година је била тешка пуна искушења. Мало смо се одморили, тренираћемо и пуном паром ћемо кренути на Дејвис куп. Верујем у нас, имамо одличне играче, поготово са Новаком. Сигурно смо један од фаворита", истакао је Ђере.

Душан Лајовић каже да су сви момци дошли са позитивном енергијом, иако целокупна сезона свих није била најидеалнија.

"Мислим да тимски дух и посвећеност тиму то може лако да преокрене. Новак ће нам се придружити после Торина, он доноси нову димензију тиму. Надамо се добром резултату. У групи смо јаким репрезентацијама с обзиром да им не играју најбољи играчи, то је олакшавајућа околност за нас. Надам се да можемо да порђемо те групе. Имам добар тим, на неки начин смо се укалупили. Очекујем себе и од свих да дају свој максимум", рекао је Лајовић.

Филип Крајиновић такође се радује окупљању и истиче да је Србија са најбољим тенисером света фаворит.

"Срећан сам што смо се сви окупили, нажалост без Новака, али сви знамо где је. Урадићемо све што је до нас да се спремимо. Играмо са Аустријом и Немачком, које су без Тима и Зверева. Очекују нас тешко мечеви. Са Новаком мислим да смо фаворити. Искрено се надам победама", навео је Крајиновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести