ТЕНИСКА СЕНЗАЦИЈА ИЗ НИША У ПЕТАК НА НОВОМ ЗАДАТКУ: Стевановићева против Немице за треће коло Вимблдона

После велике победе над бившом првом играчицом света, Каролином Плишковом, Наталија Стевановић сада има нову препреку.
t
Фото: Tanjug (Adam Davy/PA via AP)

У петак ће Нишлијка у другом колу Вимблдона одмерити снаге са Немицом Тамаром Корпач, у нади да ће наставити са сјајним партијама. Стевановићева ће пре свега морати ментално да се прирпеми, пошто је сигурно доживела велико психичко пражњење након сензационалног тријумфа.

– Толико емоција, али сам остала мирна. Када сам гледала жреб са мужем и тренером навијали смо да играм са Плишковом и изашло је моје име. Она ми одговара по стилу игре, форхенд, бекхенд, висока играчица која игра равно и има добар сервис. Било је прво да почнемо, па ћемо да видимо даље. Пробила сам лед у квалификацијама, прошла је трема и језа још на првом мечу. Јесте ово мој први гренд слем, али смо одавно градили мој стил и игру – рекла је Стевановићева.

Било је и сумњи против Чехиње, упркос убедљивој победи од 6:2, 6:3. Прво је пропустила четири меч лопте.

– Имала сам сличну ситуацију на једном мечу у квалификацијама, тај меч ми је био у глави. Нормално је да концентрација падне, али је брзина којом ћу се вратити битна. Знала сам да ће се то десити против Плишкове, али ми је после меча тренер рекао да сам феноменално одржала концентрацију.

О наредној ривалки само речи хвале.

– Биће то тежак меч, њена омиљена подлога је шљака. Играла сам у дублу против ње и добиле смо је лагано Јапанка и ја. Шта ће бити видећемо, тактика ће бити другачија.

Фото: Tanjug (Adam Davy/PA via AP)

Српкиња никако не планира да се заустави у првој недељи турнира. Штавише...

– Полуфинале је циљ. Прошла сам много тога у каријери, имам 28 година, сазрела сам. Са 22 године сам имала операцију јетре, кад сам се вратила, имала сам неколико килограма мање. Пола стомака ми је исечено, дуго сам се враћала у форму, пуно ми је требало да се вратим на терен. Имала сам богиње, упалу плућа у току короне и сада се најтежим кад се сетим. Могу да обећам Србији потпуну преданост, план је да будем константна. Мој муж, тренер, физиотерапеут и ја гурамо сами и зато је тешко. Желим да инспиришем младе, да пружим љубав и знање и надам се да ћу бити на потребном нивоу – закључила је Наталија Стевановић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести