Типсаревић: Не размишљамо о отказивању EEC

БЕОГРАД: Бивши тенисер и организатор турнира Eastern European championship Јанко Типсаревић изјавио је да тренутно нема размишљања о отказивању такмичења које се од 15. јуна одржава на тениским теренима Академије Типсаревић на СЦ Олимп на Звездари.
tipsarevic
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Турнир који организује некадашњи осми тенисер света, од самог почетка није био отворен за публику, већ искључиво за играче и мали тим људи које је дошао са њима како би испратили мечеве.

"Тренутно се у свету одржава на десетине турнира попут турнира у Америци (US Pro tennis series), Немачкој (German pro series), или такмичења као што су Baltic tennis league, Battle of the Brits… Ми нисмо желели да ширимо концепт који је од самог старта осмишљен тако да буде без публике и да ово буде припрема тенисерима за УС Опен који је планиран да се одржи. Поштујемо све прописане мере о здравственој безбедности које су на снази од првог дана, као и чињеницу да немамо скупљаче лоптица, линијске судије и да апсолутно сви запослени и људи који сервисирају играче, носе заштитне маске и рукавице", рекао је Типсаревић.

Додаје се да су сви играчи који су били на Адриа Туру, а који учествују и на турниру Eaestern European championship, тестирани на вирус корону и да су њихови резултати негативни те не представљају никакву потенцијалну претњу по остале такмичаре на овом надметању.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести