Ђоковић освојио Истборн

Новак Ђоковић је освојио АТП турнир у Истборну пошто је у финалу савладао Гаела Монфиса са 6:3, 6:4. Ово је прва титула нашег тенисера од јануара месеца када је освојио турнир у Дохи.
djokovic5, fonet
Фото: FoNet

Српки тенисер је до финала дошао убедљивом игром, пошто у три дуела (Поспишил, Јанг, Медведев) није изгубио нити један сет.

Са друге стране Монфис је такође приказао одличну игру, с тим што је у полуфиналу после велике борбе савладао сународника Ришара Гаскеа.

Већ у другом гему Ђоковић је направио брејк и повео са 2:0, Монфис је смањио на 2:1, а Ноле затим повео са 3:1.

Наставила се велика борба у првом сету, Монфис је имао две узастопне гем лопте, Новак је поново успео да дође до изједначења, али је на крају ипак Француз смањио на 3:2. Ђоковић је затим лако дошао до 4:2, а онда је уследио прави притисак у седмом сервис гему. Монфис је сервирао, Ђоковић имао три брејк лопте, међутим одличним сервисима Француз се извукао и добио гем (4:3).Следио је лако добијен гем Нолета за 5:3. Оно што није успео у седмом гему, Ђоковић јесте у деветом. Француз је грешио, а Новак играо одлично што је резултирало вођством од 1:0 у сетовима.

На почетку другог сета Новак се сусрео се са две брејк лопте, али је успео да их спаси. Монфис показује да Новак неће моћи тако лако и други сет да добије. У наредном гему Монфис је препустио само један поен Новаку и изједначио на 1:1.

Француз је поново показао какве разорне ударце има и тиме запретио Новаку, али је сређа била на страни нашег тенисера и он је после 0:30 успео да добије тај гем и поведе са 2:1. Француз је у свом другом сервис гему поново био убедљив, препустивши Србину само један поен, 2:2. Уследили су поновни проблеми за Ђоковића на свој сервис гем. Србин је спасао трећу брејк лопту у овом сету, али је на крају ипак успео да добије сервис гем за 3:2.

Монфис је изједначио на 3:3. Монфис је изједначио на 3:3. После 4:3 за Нолета, припретио је наш тенисер у осмом гему (30:30), али је Монфис на крају ипак изједначио на 4:4. Онда је Ђоковић поново добио свој гем, да би Мофис серворао за останак у мечу. Тек тада је Ноле показао зашто је један од најбољих тенисера света и успео да одузме сервис ривалу и са 6:4 добије сет и меч.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић после освајања титуле на турниру у Истборну рекао је да је увек леп осећај када се освоји турнир на трави, подлози на којој се не ига често.

Он је додао да је то свакако најбоља надоградња уочи Вимблдона где ће у стручном штабу имати ново лице - Марија Анчића.

"Он је мој веома добар пријатељ, играо је полуфинале Вимблдона, победио је Федерера својевремено. Био је веома талентован, али није имао среће са повредама, па је морао да прекине каријеру. Отишао је у другом смеру, сада је у финансијском бизнису, али ја сам га убедио да се врати на терен и срећан сам што ћемо бити заједно у Лондону. Уживаћу са њим и Агасијем", рекао је Ђоковић.

Турнир у Истборну играо се за наградни фонд од 635.660 евра.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести