Вавринка: Ђоковић ми је омиљени противник

МОНТЕ КАРЛО: Швајцарски тенисер Станислас Вавринка због операције стопала паузира од марта прошле године и очекује скори повратак на терен, а за швајцарске медије је открио да му је Новак Ђоковић омиљени противник.
t
Фото: Youtube Printscreen

"Његов стил игре ми одговора, иако ме победио чак 19 пута. Знам да ме се боји, највише када се играју гренд слемови и осећам то када изађем на терен. Када игра против мене, труди се да буде на највишем нивоу", изјавио је Вавринка.

Посебно памти меч са Ђоковићем у осмини Аустралијан опена 2013. године када је изгубио је у петом сету са 12:10 после више од пет сати тениса.

"Био сам девастиран након тог пораза, али ми је помогао на менталном плану у наставку каријере. Видео сам да могу да победим најбоље на свету. Завршили смо меч у два сата после поноћи, атмосфера је била невероватна", закључио је Вавринка.

После тог пораза Швајцарац је освојио Аустралијан опен (2014. године), Ролан Гарос (2015. године) и УС Опен (2016. године) тако што је у сва три финала победио тадашњег бројеве 1.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести