Возњацки има реуматидни артритис

СИНГАПУР: Бивша прва тенисерка света Каролина Возњацки саопштила је данас да болује од реуматоидног артритиса, а дијагноза јој је постављена уочи УС опена.
EPA-EFE/WALLACE WOON
Фото: EPA-EFE/WALLACE WOON

Возњацки је изјаву дала након што је данас у трећем колу завршног годишњег WТА турнира у Сингапуру изгубила од Елине Свитолине са 2:1 и није се пласирала у полуфинале.

Када сам то сазнала, била сам шокирана. Мислите да сте као спортиста максимално физички спремни, по чему сам ја позната, а онда одједном сазнате да вам предстоји тешка борба са аутоимуном болести, рекла је Возњацки.

Открила је да је прве симптоме приметила у јулу, после Вимблдона, али је тада помислила да има грип, а онда се у августу у Монтреалу једног јутра пробудила и схватила да не може да подигне руке изнад главе.

Тада је помислила да има проблем са жлездама и отишла је на испитивање, које је показало да се ради о много тежој болести.

Упркос томе, Возњацки је наставила да игра и пре три седмице је освојила турнир у Пекингу.

Истакла је да није желела да саопштава ову вест пре завршетка сезоне, а у међевремену је доста тога научила о рауматидном артритису.

Консултовала сам више лекара и сазнала доста о тој болести, а речено ми је да је последњих година терапија доста усавршена и да са тим може да се живи. Схватила сам да морам да будем позитивна и да се борима са проблемом који имам, казала је Возњацки.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести