Зимоњић: Новак ће из пораза изаћи још јачи и мотивисанији

БЕОГРАД: Бивши српски тенисер Ненад Зимоњић изјавио је данас да верује ће Новак Ђоковић изаћи још јачи и мотивисанији после пораза од Рафаела Надала у четвртфиналу Ролан Гароса.
1
Фото: Youtube Printscreen

Зимоњић је рекао да су сви љубитељи тениса с нестрпљењем очекивали синоћњи меч, који је припао Надалу 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4).

"Сигуран сам да су сви уживали у сјајном тенису. Оно што сам ја видео је да Новак није меч почео најбоље, и није имао енергију коју смо од њега очекивали. Током меча смо могли да видимо о каквим се шампионима ради. Обојица и најмањи пад у игри противника користили су на најбољи могући начин. У моментима када би се већина играча предала и помислила да немају шансе, у меч су се враћали и један и други. Надао сам се да ће Новак добити четврти сет, боље је тактички играо и веровао сам да ако се уђе у пети сет да ће он изаћи као победник", казао је Зимоњић за К1.

Зимоњић је рекао да Ђоковићу није пријала публика у Паризу.

"Новаку није пријала таква публика, њему је у тим ситуацијама најтеже. Он треба да се носи са тим. Имао је такве ситуације у каријери да је цео стадион навијао против њега, и као репрезентација када смо играли у гостима то је готово увек био случај. Али, увек је налазио начина да се избори са тим. Претпостављам да сада, пошто је први на свету и оборио је све рекорде, очекује да има више поштовања и да људи за њега навијају, али то није добијао ове године. Свакоме прија када је публика уз вас и даје вам то додатну енергију и снагу. Има он много навијаче широм света и синоћ је на том стадиону имао своје навијаче. Публика игра велику улогу, али не пресудну. Стил и начин игре су пресудни", рекао је Зимоњић.

"Надал је на почетку имао много среће али је играо много много агресивније. Они се јако добро познају и читају, а Надал је у одлучујућим моментима за нијансу боље и агресивније одиграо. Треба да будемо пресрећни што смо сведоци феноменалне ере тениса. Тај ниво тениса, то где су Федерер, Надал и Новак отишли и како су померали границе и инспирисали једни друге да буду још бољи, то је невероватно. Тежак је ово пораз, али Новак ће изаћи још јачи и мотивисанији да обори рекорд у гренд слемовима. Федерер и Надал су имали огромну предност, али их је стигао и престигао. Обориће и тај рекорд који му недостаје", казао је Зимоњић.

Познати тениски тренер Богдан Обрадовић изјавио је да париска публика не схвата српски хумор и перформанс.

"Новак је број 1 на свету, и њему треба да се каже браво, а не бу! Није публика њега омела. Он је њих омео, метлом их је почистио али они желе да га саплету и да падне. То им је циљ и са Вимблдоном, да остане без бодова. Али, почистиће он све њих опет", казао је за К1 Богдан Обрадовић.

Он тврди да је Ђоковић играо спорије против Надала.

"Новак није до краја истакао свој "килер инстинкт" и ту је направио грешку. Када је убрзавао игру, постизао винере и окренуо резултат, то је била права игра. Против Надала једино тако може да се игра, брзо. А Новак је играо спорије. Надал је терао Новака да трчи. Треба Новак да се врати на тениски терен, да се натренира и припреми", рекао је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести