У Банатском Kарловцу прорадила школа фудбала

Житељи Банатског Карловца од доласка у колонизацији далеке 1946. године донели су са собом из места западне Србије велику љубав према спорту.

Наравно, ту је на првом месту био фудбал, касније рукомет, кошарка, одбојка, атлетика...

У овдашњем Пролетеру деценијама су стасавале генерације фудбалера, од којих су неки стигли и до клубова елитне лиге.После дужег времена у Пролетеру је почела са радом школа фудбала, у којој свакодневно тренира 44 дечака. Тренер им је бивши играч овог клуба Душан Живковић.Дечаци тренирају на мини пич терену пет дана недељно.

- Субота и недеља резервисани су за утакмице са вршњацима из клубова суседних места јужног Баната, па и Београда. Добро сарађујемо са сличном школом Баната из Вршца, као и сличним школама из других средина. Настојимо да код најмлађих усадимо заборављене вредности према фудбалу – каже Живковић.

Како се ради извесно је да Пролетер, члан Војвођанске лиге, не мора да брине за попуну својих редова пошто има и веома квалитетан омладински тим. Док најмлађи тренирају, на трибинама су маме, баке, сестре и остала родбина који редовно прате ове малишане. Радмила Јајић каже да њен четворогодишњи син Никола већ у пет сати по подне облачи дрес и чека да га води на тренинг. Тренер Живковић каже да су међу децом четворица четворогодишњака, Никола Јајић, Срђан Ћирковић, Милош Поповић и Виктор Ћирковић, два две године старији Вукашин и Страхиња Живковић и да се са њима ради по посебном програму.

- Дечаци су подељени у три старосне групе, вредно раде и ја сам задовољан њиховим залагањем. Немам никакве користи од овог посла, али  љубав према фудбалу чини своје.Надам се да ће неки од ових дечака стасати у врсно фудбалера, с тим што је мени најважније да стасају сви у квалитетне, вредне и одговорне људе –нагласио је тренер Живковић.

Р. Јовановић 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести