УДОВИЧИЋ: Стипендирање најбољих студената и 2015. године

Министар омладине и спорта Вања Удовичић најавио је данас да ће Влада Србије и наредне године наставити да стипендира најбоље студенте државних факултета

за наставак студија у земљи и иностранству, саопштено је из тог министарства.

''Упркос тешкој економској ситуацији, Влада Србије ће и 2015. године наставити да, преко Фонда за младе таленте, стипендира најбоље студенте државних факултета за наставак студија у земљи и у иностранству'', рекао је Удовичић на свечаности поводом доделе плакета стипендистима који школовање настављају на мастер и докторским студијама на престижним европским и светским универзитетима.

Како је наведено, скоро 500 студената је на Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину и на водећим светским универзитетима од Владе Србије, кроз Фонд за младе таленте, добило средства за наставак школовања у иностранству.
Стипендија по студенту, за академску годину, износи око 540.000 динара.

Оцењујући да је пред нама крај једне изузетно тешке године за Србију, али исто тако и године у којој су направљени кораци који обећавају бољу будућност за нашу земљу, он је истакао да од најбољих студената који школовање настављају у иностранству очекује да буду активан део те будућности.

''У жељи да ситуацију променимо на боље, изборили смо се да, у малом буџету какав налаже економска ситуација, обезбедимо да ове стипендије добије чак 500 студената'', рекао је Удовичић.

Он је навео да од стипендиста очекује да вредно уче, раде и шире мрежу контаката, те да се, по завршетку школовања, врате у земљу и донесу свеже идеје и иницијативе за наставак изградње јаке и поштоване Србије.

Танјуг

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести