КАКВА ДРАМА Срби савладали Шпанце за пролазак у финале (10:9)

У веома драматичном полуфиналном мечу у ватерполисти Србије су савладали Шпанце са 10:9. У невероватно драматичној завршници наши ватероплисти изборили су финале у ком ће играти против Грчке.
с
Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Humphrey

У првој четвртини Србија је повела са 2:0. Дуго није било голова, али је у другом делу првог периода игре прорадио наш шут. Голове су постигли Филиповић и Прлаиновић. Један од најзанимљивијих тренутака је био када су се српски ватерполисти  у само финишу одбранили са два играча мање.

Шпанци су на почетку друге четвртине смањили разлику голом Мунариса. Потом и Бустос постиже гол и Шпанија долази до 2:2. Гол потом постиже и Тахуљ и Шпанија води са 3:2. Србија потом не искориштава играча више, а са друге стране Пероне користи ту прилику и Шпанци воде са 4:2.

Мађутим, и Србија се буди у овом делу игре. Душан Мандић користи ситуацију са два играча више и постиже гол за смањење разлике на 4:3. А потом српски ватеполисти успевају да се одбране са два играча мање. Ипак у таквој трећој ситуацији Шпанци одлазе на 5:3 голом Мунариса. Ипак да Шпанци не би отишли са два гола разлике на полувреме, побринуо се Никола Јакшић који смањује на 5:4.

Трећу четвртину почињемо са два промашаја Прлаиновића, а потом Милан Алексић погађа пречку.  Успешно се бранимо, али још једном лопта завршава на пречки, овог пута након шута Рашевића. После шест минута без голова, Шпанци ударцем Гранадоса повећавају предност на 6:4. Потом, на минут пре краја Шпанци одлазе на 7:4. У самом финишу голом Рашевића самњујемо разлику на 7:5.

Четврти део игре почиње голом Србије за смањење предности Шпанаца на 7:6. На 4.45 до краја, после једне дискутабилен ситуације, судије пресуђују да се признаје гол за Шпанце који воде са 8:6.  Ипак, Мандић, постиже гол и србија смањује на 8:7.

И онда бомба Стефана Митровића за 8:8. Ипак, Тахуљо вара Митровића и Шпанци воде са 9:8 на два минута пре краја. А онда користимо играча више и Мандић фантастичним голом самњује изједначује на 9:9.  А онда још једна бомба, овог пута Филиповића за предност Србије од 10:9.

Уследио је напад Шпаније, али су направили фаул и тиме омогућили Србији да у невероватној завршници победе и дођу до финала где их чека Грчка.

Филиповић: Не треба се играти са српским инатом

ТОКИО: Не треба се играти са српским инатом, показало се много пута како то испадне, видели сте како је било у тенису са Новаком. Не исплати се та работа", рекао је капитен српских ватерполиста Филип Филиповић после победе против Шпаније (10:9) и пласмана у финале Олимпијских игара у Токију.

Показали смо по који зна пут тимски дух и веру до краја у успех, додао је стрелац одлучујећег поготка.

"Ово није изненађење и ово је само показатељ да и кад су неке околности против вас, кад верујете до краја, кад верујете у свог саборца, уз веру у Бога све може да се деси", рекао је Филиповић српским извештачима у Токију.

Он је додао да ће екипа на исти начин играти и финале против Грчке.

"Није готово, треба ову утакмицу заборавити што пре, треба се релаксирати, опустити, испливати, регенирасати до прекосутра. Следећа утакмица је најбитнија и све стаје у наредна 32 минута. Јако је емотивно, прошли смо један јако тежак период, цела ова генерација се практично и нисмо могли да пожелимо бољи опроштај од финала Олимпијских игара".

Рашовић: Србија се никад не предаје

ТОКИО: Одиграли смо мушки, од почетка до краја, са вером у нас, јер ми смо Србија и никада се не предајемо, рекао је српски ватерполиста Страхиња Рашовић после победе против Шпаније (10:9) и пласмана у финале Олимпијских игара у Токију.

"Да не рачунамо спољне факторе, да ли смо можда у неким ситуацијама покрадени, али веровали смо у нас, враћали се из минуса, без пола тима, искључених играча, без измена на крају и успели смо", изјавио је Рашовић српским извештачима у Токију.

Веома сам поносан, али овај меч ћемо заборавити и окрећемо се финалу, додао је стрелац два гола против Шпанаца.

"Идемо следећи корак, немамо времена за славље већ да се припремимо за оно последње", поручио је Рашовић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести