Лига шампиона: Раднички поражен, Нови Београд ремизирао

Ватерполисти Радничког претрпели су први пораз ове сезоне, у А групи савладао их је Про реко, док је Нови Београд ремизирао са Југом у Б групи Лиге шампиона.
ВК Нови Београд/ Никола Јакшић (Нови Београд)
Фото: ВК Нови Београд/ Никола Јакшић (Нови Београд)

Крагујевчани су у трећем колу Лиге шампиона изгубили са 21:12 од Про Река у Италији. После три одиграна кола екипа Уроша Стевановића има по победу, пораз и реми, а следећег уторка гостује и шпанској Барселонети. Шпанци су у одличној форми, а тријумфом против Хановера (20:5) дошли су до треће европске победе у овој сезони. Исти учинак има и клуб Игора Милановића, грчки Олимпијакос, који је у Сплиту био бољи од Јадрана 13:8, уз три поготка Филипа Филиповића. У дуелу две екипе које предводе српски тренери, Вуљагмени је савладао Динамо Тбилиси 12:7, па је тако Владимир Вујасиновић био бољи од Дејана Станојевића.

Ватерполисти Новог Београда и Југа одиграли су нерешено 12:12 у изузетно узбудљивом мечу пуном преокрета обе екипе су имале прилику да у завршници стигну до сва три бода, најпре Југ преко Мара Јоковића, који је погодио пречку, а потом и Нови Београд преко Ангелоса Влахопулоса. Наредне среде Нови Београд очекује још један дерби, против италијанске Бреше, која је уписала и трећу победу у дуелуса Сабадељем од 7:4. ОСЦ је на свом базену одиграо нерешено са Шпанадауом - 9:9. Ватерполисти Ференцвароша успели су после велике борбе и преокрета да победе на свом базену Марсеј са 9:8. Код Ференцвароса један од голова дао је и наш Немања Убовић, а код Марсеја Андрија Прлаиновић је постигао три поготка.

Група А: Јадран Сплит – Олимпијакос 8:13, Барселонета – Хановер 20:5, Вуљагмени – Динамо Тбилиси 12:7, Про Реко – Раднички 21:12. Табела: Барселонета и Олимпијакос под евет, Про Реко шест, Вуљагмени и Раднички по четири, Јадран три, Хановер и Динамо су без бодова.

Група Б: Нови Београд – Југ 12:12, ОСЦ – Шпандау 9:9, ФТЦ – Марсеј 9:8, Бреша – Сабадељ 7:4. Табела: Бреша девет, Нови Београд седам, ФТЦ шест, Југ четири, ОСЦ и Шпандау по два, Сабадељ и Марсеј по један бод.

Г. М.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести