ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ВАТЕРПОЛУ: Србија увек иде на медаљу

Европско првенство у ватерполу почиње у четвртак и трајаће до 16. јануара у Загребу, иако је први домаћин био Израел, у ком се неће играти из безбедносних разлога.
с
Фото: ВСС

Ватерполисти Србије, иако нису више у форми да освајају све што се освајати може, увек имају највише амбиције.

„Делфини” су у групи са Немачком, Малтом и Израелом. Два најбоља тима пласираће се у осмину финала. Уколико „делфини” освоје прво место противник би им био последњепласирани састав из групе у којој су Хрватска, Шпанија, Црна Гора и Француска.

Лепа вест је да је на списку селектора Уроша Стевановића и Душан Мандић, односно важно за наш тим је да је спреман и Никола Јакшић, пошто скоро две године њих двојица нису истовремено били на репрезентативном списку из различитих разлога.

Први меч наши репрезентативци одиграће у петак са Израелом од 17 часова, потом следи дуел са Немачком у недељу (19) и Малтом у уторак 9. јануара (19).

Србија је после велике доминације и четири узастопне европске титуле (2012, 2014, 2016. и 2018) пете укупно под тим именом (2006), остала без медаље на претходна два шампионата. Злато ће сада бранити домаћин Хрватска, која је у финалу савладала Мађаре, док су Шпанци били трећи. „Делфини” су на прошлом ЕП заузели девето место.

В. Г.

У четвртак (4. јануара) играју 

Црна Гора – Француска (17)

Грузија – Италија (17)

Мађарска – Грчка (19)

Шпанија – Хрватска (20.15)

 

А група

Хрватска

Шпанија

Француска

Црна Гора

Б група

Грузија

Грчка

Мађарска

Италија

Ц група

Немачка

Израел

Малта

Србија

Д група

Холандија

Румунија

Словенија

Словачка

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести