Прекинут дерби Војводина - Црвена звезда: Судија завршио у базену

Први пут у дугој историји Ватерполо клуба Војводина један инцидент прекинуо је утакмицу. Две секунде пре краја код резултата 7:7 један од навијача са трибина изнервиран одлуком судијског пара из Хрватске који резултирао изједначујућим голом Црвене звезде, гурнуо је судију Матијевића у базен.
1
Фото: Dnevnik.rs

Судијски пар је тако прекинуо сусрет који ће највероватније бити решен службеним резултатом у корист гостију, а клуб ће претрпети казну.

Иначе, до овог инцидента гледаоци препуног базена Слана бара имали су прилике да гледају тврду али веома занимљиву ватерполо представу. Звезда је водила готово целу утакмицу и иако је два пута имала два гола предности није успела и резултатски да се одлепи. Војводина је захваљујући најпре одличној игри у одбрани и бравурама голмана Радослава Филиповића успевала да држи сусрет у егалу.

После изједначења почетком четвртог периода на 6:6 Војводина је први пут на утакмици повела 29 секунди пре краја одличним голом Кристијана Шулца. После тајм-аута који је узео тренер Црвене звезде Дејан Савић Новосађанима је остало да се одбране и тако задобију важне бодове. Међутим, судијски пар је на крају пресудио да гости одиграју неколико секунди пре краја са играчем више, а Вељко Танкосић је успео да савлада Филиповића и поравна резултат на 7:7, тада је дошло до инцидента.

Г. Маленовић

 

Војводина - Црвена звезда 7:7 (1:1, 2:3, 2:2, 2:1) (прекинуто две секунде пре краја).

НОВИ САД: Базен СЦ Слана бара, гледалаца 200, судије: Влашић и Матијевић (Хрватска). Играч више: Војводина 6 (2), Црвена звезда 8 (2). Петерци: Црвена звезда 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (13 одбрана), Чабрило 1, Васин, Тинтор, Митровић 1, Прекогачић, Ћук 2, Ћатовић, Рогач 2, Шулц 1, Васић, Марчета, Ристић, Тубић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов (9 одбрана), Танкосић 3, Радовић 1, Бурсаћ, Суберић, Илић, Његован, Тохољ, Михајловић, Танасковић 1, Стојановић 2, Асановић, Тодоровски, Љубеновић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести