Срби и Мађари спаринговали пред СП

КЕЧКЕМЕТ: Репрезентација Србије данас завршава заједничи рад са мађарским ватерполистима у Кечкемету као припрема за Светско првенство у Будимпеши.
vlv.hu/Тамаш и Савић
Фото: vlv.hu/Тамаш и Савић

Јаки тренинзи и спаринзи показали су селекторима Дејану Савићу и Марцу Тамашу да са оптимизмом могу да очекују планетарни шампионат у Будимпешти који почиње 15.јула.

Голман "делфина" Бранислав Митровић, који брани у мађарском Егеру, веома добро познаје једног од главних ривала Србије у борби за одбрану злата.

"Изабрали смо правог спаринг партнера. Мађари праве нову екипу, са новим селектором и жеља играча је да се на сваком тренингу докажу. Нама је сваки спаринг по интезитету сличан правој утакмици и из сваког морамо да извучемо поуке јер времена нема пуно", рекао је Митровић.

Селектор Мађарске Тамас није није крио задовољство урађеним у раду са олимпијским, светским, европским и прваком Светске лиге.

"Знамо зашто смо изабрали Србију. На првом тренингу је наше издање било боље, али морамо да признамо да су на другом они били квалитетнији. Идемо даље", поручио је он.

Српски ватерполисти од сутра самостално настављају рад у Кечкемету, а повратак у Београд планиран је за недељу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести