Стартује Регионална лига за ватерполисткиње: Воша и Звезда у Загребу

Регионална лига за ватерполисткиње стартује овог викенда.
jelena vukovic, tanjug
Фото: Јелена Вуковић, фото: Танјуг

У првом издању надметаће се четири клуба по два из Србије и Хрватске – Црвена звезда (Београд), Војводина (Нови Сад), Младост (Загреб) и Бура (Сплит). Такмичење ће бити турнирског типа. Први ће бити одржан овог викенда у Загребу, а други у Београду. Прве две екипе после одиграна два турнира надметаће се за трофеј.

Тренер Војводине Слађана Дрезгић је истакла да је за екипу част да учествује у једном оваквом такмичењу, али и прилика за стицање искуства.

„Први пут ћемо учествовати у једном надеметању ван Србије, до сада смо се такмичили само у националном првенству и Купу. Биће ово велико искуство за моје играчице и надам се да ћемо се добро снаћи, јер ће све бити другачије. У Регионалној лиги фаворити су Црвена звезда и Младост, обе екипе су искусне и играју заједно дужи низ година. Звезда се ове сезоне знатно појачала. Ми смо по квалитету у рангу са Сплићанкама. У јануару смо одрадеиле три спаринга са екипом Младости у Загребуи упознали смо њихову екипу. Трудићемо се да се боримо и да изборимо што бољи пласман. Ово такмичење искористићемо и да се што боље припремамо за наше првенство, које почиње наредног викенда“, казала је Дрезгић.

Капитен Новосађанки искусна Јелена Вуковић и поред повреде рамена има велику жељу да помогне саиграчицама. Ово јој је пета сезона у Војводини, а и репрезентативка је Србије.

„Ја сам управо из Буре дошла у Војводину, тако да познајем њихову екипу. Звезда и Младост имају велику традицију и за разлику од нас играли су на великим такмичењима. Наш пласман у ову Лигу је успех и жеља нам је да играмо што више оваквих утакмица, како бисмо нашу младу екипу што више мотивисали. Даћемо све од себе на овом тунриру“,  рекла је Вуковић.

Ана Прица је прошле године стигла у Војводину, такође је наша искусна репрезентативка и капитен националног тима, а поникла је у Партизану. И њу мучи повреда рамена, али ће смоћи снаге да помогне Новосађанкама да забележе што бољи резултта у овом такмичењу.

„Екипа је млада и јаке утакмице ће помоћи за стицање искуства. И ми смо се појачали, дошла је искусна голманка Владана Јоветић, која је била у Италији. Она ће нам бити велика подршка и с њом ће наша одбрана бити јача. Трудићемо се да парирамо осталим ривалима“, истакла је Прица.

Г. Маленовић

Програм

Петак

Младост – Војводина          (19.30)

Црвена звезда – Бура         (20.50)

Субота

Црвена звезда – Војводина (9.30)

Бура – Младост                    (10.50)

Војводина – Бура                  (17.30)

Младост – Црвена звезда    (18.50)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести