СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У ВАТЕРПОЛУ У ФУКУОКИ: Србија поражена од Шпаније

Ватерполисти Србије претрпели су пораз у првом колу Д групе на Светском првенству у јапанском граду Фукуоки од светских првака Шпанаца са 16:14.
2
Фото: Screenshot/ RTS

Играли су "Делфини" са пуно осцилација и водили су само на почетку утакмице. Онда су Шпанци преузели конце игре у своје руке и до краја држали предност. Тек у финишу су попустили темпо што су наши ватерполисти искористили да ублаже пораз. У појединим моментима се видело да Србија може добро да одигра, како у одбрани, тако и у нападу, али пртавила је и много грешака, што је недопустиво у дуелима на овом нивоу.

Изабраници Уроша Стевановића добро су отворили утакмицу и головима Страхиње Рашовића повели са 2:0. Али, онда је дошло до пада у игри нашег тима, а Шпанија која се мучила прва четири минута успела је да нађе прави ритам и серијом од 3:0 Алвара Гранадоса дошла до преокрета. Овим резултатом се завршила прва четврина. Али, серија Шпанаца наставила се и у другој четвртини, па је убрзо било и 7:2 за актуелног светског првака. Повратка након те серије није било, иако је наша селекција покушала да ухвати прикључак у неколико наврата.

Гранадос је наставио да доминира, а добро су га пратили и остали саиграчи, за разлику од нашег тима, где је у већем делу сусрета одличан био једино Страхиња Рашовић. На крају је то и одлучило мањак расположених шутера и разноврсност у нападу, као и одбрана. Рашовића је једино успевао да прати капитен Никола Јакшић, а то није било довољно да се надигра светски првак.

Крајем треће деонице Србија је поново успела да ухвати прикључак и смањи на "минус три". И када су многи очекивали да ће можда и успети да сустигне расположене Шпанце, опет је уследио пад у игри "Делфина". То је ривал искористио и са брза три гола дошао до високе предности од 16:10 средином четврте четвртине. Тада је све било јасно, па су Шпанци мало попустили ритам. Србија је то успела да искористи и ублажи пораз. 

Србија се сада окреће сусрету са Јужноом Африком, који је на програму у среду од 9 часова.

Г. Маленовић

Србија - Шпанија 14:16 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3)

ФУКУОКА: Градски базен, гледалаца: 500, судије: Коломбо (Италија) и Маргета (Словенија). Играч више: Србија 9 (6), Шпанија 9 (6). Два играча више: Шпанија 1 (1). Петерци: Србија 2 (2), Шпанија 1 (0).

СРБИЈА: Мишовић, Радуловић 1, С. Рашовић 6, Ранђеловић 1, Лазић 1, Милојевић, Драшовић 1, Јакшић 4, Јанковић, Убовић, Вучинић, Мартиновић, Митровић.

ШПАНИЈА: Агуире, Мунариз 1, Гранадос 5, Самахуја 1, Де Торо, Ларумбе, Фамера1, Кабањас, Тахул, Пероне 4, Маљарах 3, Бустос 1, Лорио.

Резултати првог кола

А група: Казахстан - САД 5:18, Аустралија - Грчка 9:13.

Б група: Канада - Кина 13:10, Француска - Италија 6:13.

Ц група: Аргентина - Хрватска 5:24, Мађарска - Јапан 16:8.

Д група: Црна Гора - Јужна Африка 35:10, Србија - Шпанија 14:16.

Програм у среду

А група: Грчка - Казахстан (10.30), САД - Аустралија (13.30).

Б група: Италија - Канада (2), Кина - Француска (3.30).

Ц група: Храватска - Мађарска (5), Јапан - Аргентина (12).

Д група: Шпанија - Црна Гора (6.30), Јужна Африка - Србија (9).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести