Ватерполисти Србије на турниру у Сасарију надиграли и Грчку

САСАРИ: Србија је забележила и другу победу на турниру у Сасарију и после два кола је једина непоражена екипа. Побеђена је Грчка 11:10 захваљујући голу капитена Саве Ранђеловића секунд пре краја меча.
v
Фото: Tanjug/ Video arhiva

И ова утакмица је показала да су екипе у тренажном циклусу, умор је био присутан а осцилације очекиване.

Србија је предвођена расположеним Мандићем у првој четвртини после испитивања снага и резултата 2:2 појачала ритам и серијом 3:0 0безбедила лепу предност. Наставак је донео бољу игру Грка који су се реванширали истим резултатом. Наша одбрана је попустила, пред велики одмор је било 7:7.

И остатак сусрета је протекао у равноправној игри са грешкама на обе стране. Грчка је једини пут била у вођству 8:7 да би наш тим преокренуо водио 9:8 и 10:9 али је Влахопулос изједначио. Није било много узбуђења у завршних осам минута, одбране су биле бољи део на обе стране. Ипак у самом финишу капитенов шут је завршио у мрежи Грка за, по свему виђеном, заслужену победу Србије.

Сутра се у 17.30 игра против Италије која је изгубила од Грчке 9:8, а вечерас игра са Хрватском.

Е.Д.

Грчка – Србија 10:11 (2:5, 5:2, 3:3, 0:1)

Базен у Сасарију. Судије: Путниковић (Србија) и Бјанко (Италија). Искључења: Грчка 7, Србија 7.

ГРЧКА: Зорзатос, Генидунас 2, Скумопакис, Гиуветис 1, Аргиропулос 1, Папанастасију 1, Дервишис, Алафрагис, Килас, Какарис, Соланакис 1, Влахопулос 4, Лимаракис, Копелидас, Калогеропулос. Селектор: Влахос.

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 6, Велкић, Ранђеловић 1, Вучинић, Вицо, С.Рашовић 1, Лукић 1, Драшовић 1, Радуловић, Стојановић 1, Пљеванчић, Добожанов, Мартиновић. Селектор: Савић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести