ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ВОЈВОДИНЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ ДОБАР РЕЗУЛТАТ НА ДРУГОМ ТУРНИРУ ДУНАВ ЛИГЕ: Са треће позиције на фајнал фор

Ватерполисткиње Војводине забележиле су две победе и пораз на другом турниру Дунав регионалне лиге који је одигран у Сентешу.
1
Фото: Ф. Бакић

Изабранице Слађане Дрезгић су победиле Сентеш са 12:9 и Црвену звезду са 11:9, а поражене су од Шпандауа са 15:9. После два одиграна турнира Новосађанке су заузеле треће место на табели и учествоваће на фајнал фору који ће се  играти у Новом Саду. Поред Војводине на завршном турниру играће и Шпандау, Сентеш и Црвена звезда.

- Прву утакмицу смо одиграли са Сентешом, у том дуелу нису играле њихове  две најстарије играчице и ми смо искористили прилику и победили. Била је ово прва озбиљна утакмица за моју екипу после три месеца, тако да сам задовољна. Са Црвеном звездом смо одиграле још један класик, била је  то лепа утакмица за гледање, без неког великог ривалитета, тако да похвалу заслужују оба тима. Шпандау ме одушевио, скоро нисам видела тако добру женску екипу. Имају четири странкиње које предводи искусна Мађарица Барбара Бујка. Одушевиле су ме игром и дисциплином. Иако смо изгубили задовољна сам и овом утакмицом, јер смо одиграли још један јак дуел - прокоментарисала је Слађана Дрезгић тренер Војводине резултатски турнир у Сентешу.

Колико је задовољна резултатима и утакмицама толико није била задовољна критеријумом суђења, па је на крају зарадила и црвени картон од немачког арбитра због негодовања.

- Критеријум суђења је био више него чудан. Судије су или пуштале грубу игру или су с друге стране свирале сваки контакт. Једноставно нисам задовољна суђењем у овој лиги. Ова лига служи за унапређење ватерполо игре, екипа, као и играчица. И уколико Дунав лига жели да напредује мора се уједначити и поправити и критеријум суђења - казала је Дрезгићева.

Финални турнир биће одигран у Новом Саду, а ривал у полуфиналу Војводини ће бити Сентеш.

- Очекујем тежак турнир, Сентеш је одлична екипа. Но, ми се нећемо предати унапред, потрудићемо се да овога пута одемо корак напред и пласирамо се у финале. Ако не успемо остаје нам борба за треће место, које смо већ два пута освајале у Дунав лиги - закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

Резултати

Први дан: Сентеш - Војводина 9:12, Шпандау - Војводина 15:9, Сентеш - Црвена звезда 19:9. Други дан: Црвена звезда - Шпандау 12:15, Шпандау - Сентеш 12:7, Војводина - Црвена звезда 11:9.

1. Шпандау   7             7             0             0             102:55                21

2. Сентеш       7             4             0             3             88:68   12

3. Војводина 7             4             0             3             78:68   12

4. Црвена звезда      7             1             0             6             84:85   3

5. Спартак      4             0             0             4             21:97   0

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести