Војводина победник Купа Србије за ватерполисткиње

Ватерполисткиње Војводине први пут у историји освојиле су трофеј Купа Србије.
vaterpolistkinje vojvodine
Фото: Ватерполисткиње Војводине победнице Купа Србије са управом клуба и олимпијским шампионима и Новосађанима Банетом Митровићем и Гојком Пијетловићем, фото: Приватна архива

У финалу су потпуно заслужено савладале актуелног шампиона Палилулу 9:7.  Новосађанке су у последњој четвртини решиле питање победника серијом од 3:0, те су тако дошле до првог трофеја у Купу.

Повеле су Новосађанке голом Ање Швец из петерца, а на исти начин је изједначила Палилула преко Ане Милићевић, да би у наредном нападу, 29 секунди пре краја првог периода Швец новим поготком вратила Војводини вођство. Новосађанке су почетком другог периода пропустиле шансу да из новог петерца увећају предност, али су нешто касније успеле да исту прилику искористе и поведу са 3:1. У завршници овог периода игре је на обе стране постигнут по још један погодак, па је екипа Слађане Дрезгић на полувремену водила са 4:2.

У трећој четвртини Палилула је заиграла боље и головима Ане Милићевић из петерца, односно Миле Глушчевић, успела је да преокрене и поведе са 5:4. То је било једино вођство Палилуле на овом мечу, а Војводина је брзо вратила предност и са резултатом 6:5 ушла у одлучујућих осам минута. Палилула је успела да изједначи на 6:6, али су Новосађанке серијом од 3:0 отклониле све дилеме. Редом су мрежу Палилуле тресле Швец, Милана Попов и Лолита Авдић, за убедљивих 9:6 два минута пре краја. У последњој секунди Кристина Миладиновић је смањила и поставила коначан резултат - 9:7.

Капитену Војводине Николини Травар велики пехар дар ВС Србије предао је Виктор Јеленић, председник савеза.

Палилула - Војводина 7:9 (1:2,1:2,3:3,2:3)

БЕОГРАД: Базен 25. мај Милан Гале Мушкатировић. Судије: Раковић-Крстоношић, Путниковић. Играч више: Палилула 7 (0), Војводјна 4 (1). Петерци:Палилула 4 (4), Војводина 4 (3).

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, К.Трмчић, А.Милићевић 4, А.Трмчић, Рудић, Глушћевић 2, Д.Милићевић, Марков, Мандић, Миладиновић 1, Андрејић, Димитријевић, Бечић. Тренер: Вујадиновић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 4, Авдић 2, Бањац, Пантовић, Павлин, Шошић, Попов 1, Капларевић, Дамњановић 1, Рончевић , Моћан 1, Кесеги, Жагар. Тренер: Дрезгић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести