МАРКО ДРАШКО, ГОЛМАН РУКОМЕТАША НОВОСАДСКИХ ЦРВЕНО-БЕЛИХ: Користим сваку прилику

Одбрана је заштитни знак рукометаша Војводине и, када је играју на врхунском ниову, могу да савладају сваког противника. Добре дефанзиве нема без доброг чувара мреже, а Новосађани ове сезоне имају два одлична чувара мреже - Андреја Трнавца и Франа Лучина. Уз њих, међутим, стасава и трећи, а то је Марко Драшко.
СРЛ
Фото: СРЛ

Најстарији од браће Драшко, ове сезоне уписао је четири наступа за црвено-беле у лигашком делу Суперлиге Србије, а посебно се истакао у комшијском дербију с Југовићем, у којем је имао пет интервенција.

– Привилегија је играти за екипу каква је Војводина. Свестан сам да у овом тренутку нема више простора за мене, али трудим се да искористим сваку прилику за доказивање. Сматрам да сам шансу у дуелу с Југовићем добро искористио и да је тренер Ројевић могао да буде задовољан мојом партијом. Минути у Суперлиги ми веома значе. Стрпљив сам и спреман да поново станем међу стативе у црвено-белом дресу – рекао је Марко за „Дневник“.

Марко Драшко, поред играња за Вошу, паралелно наступа и за Инђију која у и направила искорак историјским пласманом у полуфинале плеј-офа Суперлиге Б.  Ипак, Сремци до финала нису могли, пошто их је у два наврата савладала Колубара. Драшко је у текућој сезони два пута понео ласкаво признање за  МВП-ија утакмице.

– Три сезоне наступам за Инђију и презадовољан сам организацијом у клубу. Много су ми пружили, а поготово прилику да надокнадим минутажу коју у овом тренутку немам у Војводини. Направили смо изузетан искорак и први пут у историји клуба нашли се међу четири најбоља тима у Суперлиги Б. То нам је додатна мотивација да наставимо са радом и помогнемо клубу да оствари што бољи резултат – јасан је Драшко.

Поред обавеза на терену Марко је и студент прве године Грађевинског инжењерства на ФТН-у.

В. Гвозденовић


Учим од Франа и Андреја

Марко Драшко има прилику да сарађује с Андрејем Трнавцем и Франом Лучином, који имају сјајну сезону у дресу српског шампиона. О колегама голманима Драшко има само речи хвале.

- Имам прилику да радим са два изузетна момка, с којима сам, пре свега, пријатељ, али имају и улогу саветника од којих заиста много учим. Бране различитим стилом и трудим се да од обојице усвојим понешто. Одлично се слажемо и много сам им захвалан на свему што раде за мене - закључио је Драшко.


 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести