ТРИЈУМФ У ГОСТИМА ЗА ПОЧЕТАК СЕРИЈЕ Воша са плус пет враћа се из Никшића у Нови Сад

Период прилагођавања трајао је четвртину и по, а када су кошаркаши Војводине превазишли почетну нервозу, дошли су до двоцифрене залихе и захваљујући томе славили. Тако су победом над Сутјеском са 89:84 отворили овосезонску четвртфиналну серију плеј-офа АБА 2 лиге.
1
Фото: Сутјеска Електропривреда/Фото ММ - Новосађани закорачили ка полуфиналу

Да одавно у Никшићу није постојало веће интересовање за неку утакмицу као што је ова потврдио је тренер домаћих Милош Минић пред почетак сусрета. На таласу такве енергије и одличне атмосфере на трибинама, Сутјеска је била боља у уводним минутима и серијом 8:0 наговестила да Новосађанима неће бити лако. Екипа Милоша Исаков-Ковачевића није била довољно агресивна у одбрани, пошто су Никшићани имали много отворених позиција, одакле су и били углавном прецизни.

Бошко Бумбић и Урош Бањац су поенима из транзиције преокренули резултат и у тим моментима играло се равноправно. Када год се чинило да би гостујући састав могао да стекне контролу, каква је била ситуација када је Џеред Канингем ушао у мини серију, Сутјеска је одговорила низом тројки. Сјајних 7/13 шутирали су Никшићани са дистанце и све то говорило је да је неопходан већи притисак на лопту. То је и уследило, тако да је Војводина серијом 9:0 повела четири разлике после тројке Петра Ракићевића.

Након тога, лидер Кошаркашке лиге Србије није се заустављао. Стекао је двоцифрену предност, што је било кључно. До краја је било мањих трзавица, али је новосадски тимо направио први корак ка пласману у полуфинале такмичења. Сусрет број два на програму је наредне среде у Новом Саду. Најефикаснији код победника био је Канингем са 25 поена, док је Николић додао 14. Поражене је предводио Спасојевић са 20.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести